«Σκοτώθηκαν» πάνω από τον νεκρό για τον τάφο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 11:21 «Σκοτώθηκαν» πάνω από τον νεκρό για τον τάφο
Κωμικοτραγικές σκηνές σε ‘κεφαλοχώρι’ της Αιγιάλειας, καθώς η ταφή ενός ηλικιωμένου  παραλίγο να προκαλέσει πολύ σοβαρά επεισόδια με απρόβλεπτη εξέλιξη, με αφορμή μια  ενδοοικογενειακή διαμάχη για το…ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικογενειακού τάφου!
 
Όλα οφείλονται στη διαμάχη ανάμεσα στους συγγενείς για το σε ποιον ανήκει ο τάφος και ποιους μπορεί να φιλοξενήσει, ανάλογα με τα μέτρα και τη χωρητικότητά του! 
 
Η υπόθεση έφτασε να απασχολήσει έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του χωριού, με τη συμμετοχη του δημάρχου Αιγιαλείας, του νομικού συμβούλου του Δήμου  αλλά και παρουσά αστυνομικής δύναμης με επικεφαλής τον διοικητή του Α.Τ. Αιγίου που απέτρεψαν τα χειρότερα.  Από το περιβάλλον του συχωρεμένου υπήρχαν γκρίνιες και απειλές ακόμα και την ώρα της κηδείας, με τον ιερέα, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, να διακόπτει κάποια στιγμή την τελετή και να ζητεί σεβασμό στη μνήμη του νεκρού.
 
Τελικά, με απόφαση των τοπικών αρχών, δόθηκε η ‘σολομώντεια’ λύση: Κυριολεκτικά λίγο πριν αρχίσει η κηδεία, δόθηκε εντολή να ανοιχτεί νέος τάφος ακριβώς δίπλα στο ‘επίμαχο’ σημείο του νεκροταφείου. Μάλιστα, παρέστη ανάγκη να κοπεί και ένα δέντρο για να διευκολυνθεί η όλη επιχείρηση, η οποία φυσικά έγινε κάτω από αστυνομικά μέτρα ασφαλείας. Τελικά ο νεκρός αναπαύτηκε στην τελευταία του κατοικία, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένειά του προτίθεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης για την όλη υπόθεση.
 
ΠΗΓΗ: PATRASTIMES.GR
Προσαρμοσμένη αναζήτηση