Με βόμβα τύπου χελώνα ανατίναξαν το αυτοκίνητο στην Αττική Οδό - Όλες οι λεπτομέρειες για τη δολοφονική επίθεση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 00:17 Με βόμβα τύπου χελώνα ανατίναξαν το αυτοκίνητο στην Αττική Οδό - Όλες οι λεπτομέρειες για τη δολοφονική επίθεση

Με εκρηκτικό μηχανισμό τύπου “χελώνα” τίναξαν στον αέρα τον 35χρονο Αλβανό άγνωστοι δράστες το πρωί στην Αττική Οδό, την στιγμή που το θύμα έτρεχε να προλάβει την πτήση της φίλης του για Τίρανα.

Ο 35χρονος πορτιέρης σε γνωστό after κλαμπ της Γλυφάδας, σκοτώθηκε στις 07:20 το πρωί, κοντά στην πρώτη έξοδο για το αεροδρόμιο, στην Αττική Οδό όταν ξαφνικά εξερράγη το αυτοκίνητο του μάρκας “smart”.

Ο νεαρός άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο καθώς από την έκρηξη ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα, ενώ η 29χρονη φίλη του που ήταν συνοδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα.

Από την πρώτη στιγμή που είδαν στο κέντρο επιχειρήσεων την έκρηξη, δόθηκε η εντολή να φθάσουν στο σημείο κλιμάκια της Ασφάλειας και των ΤΕΕΜ καθώς φάνηκε πως δεν ήταν ένα απλό τροχαίο δυστύχημα.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως το πάτωμα του αυτοκινήτου είχε “μπει” προς τα μέσα, προς την θέση του οδηγού δηλαδή, με αποτέλεσμα να έχουν μια πρώτη ένδειξη και μάλιστα σοβαρή στα χέρια τους για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σασί του μικρού αυτοκινήτου στην θέση του οδηγού.

Όλα δείχνουν πως ίσως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθώς ο 35χρονος το 2009 είχε συλληφθεί από την Δίωξη Ναρκωτικών και είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία, καθώς ναι μεν η αρχική πληροφορία που είχαν οι αστυνομικοί ήταν η κατοχή και διακίνηση πλην όμως ναρκωτικά στην κατοχή του θύματος δεν είχαν βρεθεί.

Βόμβα τύπου χελώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που εξέτασαν τα ρούχα του άτυχου νέου έχουν βρει ποσότητα άνθρακα, συστατικό δηλαδή εκρηκτικής ύλης, όχι όμως σε ικανή ποσότητα που δικαιολογεί εκρηκτικό μηχανισμό.

Ωστόσο αυτό μπορεί να έγινε διότι το μικρο όχημα τυλίχτηκε στης φλόγες και χρειάστηκε οι πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά και έτσι μπορεί τα στοιχεία να αλλοιώθηκαν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών τις ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό τύπου “χελώνα”, επειδή εξωτερικά η κατασκευή της μοιάζει με το καβούκι του κατά τ' άλλα συμπαθέστατου ερπετού. Τη βόμβα αυτή τοποθέτησαν οι δράστες με ισχυρό μαγνήτη κάτω από το αυτοκίνητο και μάλιστα στην θέση του οδηγού στο μικρο αυτοκίνητο του νεαρού.

Επίσης στα εργαστήρια διαπίστωσαν πως η λαμαρίνα στην θέση του οδηγού, έχει αποκοπεί και έχει “γυρίσει” με φορά στο εσωτερικό του οχήματος, πράγμα που δείχνει πως η έκρηξη προκλήθηκε από “εξωγενή παράγοντα”, όπως λένε χαρακτηριστικά Αξιωματικοί τις ΕΛ.ΑΣ που έχουν γνώση των ερευνών.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο μεταξύ πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι του νεκρού στο Μπραχάμι, ενώ πήραν κατάθεση και από το πατέρα του.

Όπως έγινε γνωστό ο 35χρονος εργάζονταν ως πορτιέρης σε γνωστό κλαμπ της Γλυφάδας, ενώ στην αρχή οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ασφάλεια υπάρχει φάκελος στο όνομα του άτυχου άνδρα, για την σύλληψη του από την Δίωξη Ναρκωτικών το 2009.

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση