Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δώρο» στο ΠΑΣΟΚ η 25η Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 08:36 «Δώρο» στο ΠΑΣΟΚ η 25η Ιανουαρίου

Αισιοδοξία εκπέμπει το κυβερνητικό επιτελείο για τις εκλογές - «Εγινε αυτό που έπρεπε να γίνει, δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές», λέει πρωθυπουργικός σύμβουλος ως προς τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης εκφράζει το κυβερνητικό επιτελείο μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου.

Μέχρι και χθες η απόφαση ήταν να οριστούν οι εκλογές για την 1η Φεβρουαρίου ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος να ανατραπεί το προβάδισμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στα ποσοστά όσο και στην παράσταση νίκης που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Η τελική απόφαση όμως ελήφθη χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του κ. Αντώνη Σαμαρά με τους συνεργάτες του.

Η απόφαση άλλαξε μετά από πίεση που άσκησε ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος επιθυμεί όσο το δυνατόν μικρότερη προεκλογική περίοδο ώστε να μη προλάβει να ετοιμαστεί το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Πάντως μέχρι και χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να αυξήσουν τις ψήφους υπέρ του κ. ΣΤαύρου Δήμα προκειμένου να υπάρχει το 7 όπως έλεγαν στον τελικό αριθμό καθώς παίζει ρόλο στις εντυπώσεις που δημιουργούνται. 

Την αισιοδοξία της ηγεσίας της ΝΔ εξέφρασε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας στην Βουλή. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του ηγετικού επιτελείου της ΝΔ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με την διαφορά να είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Επίσης προβάλλουν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές καθώς επίσης ότι εμπιστεύεται τη ΝΔ. Κυρίως όμως λένε οι μετρήσεις δείχνουν συντριπτική υπεροχή του κ. Σαμαράς έναντι του κ. Τσίπρα σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη για τα θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής. Εκτίμησε ότι εκτός από την αγανάκτηση προς την κυβέρνηση ο κόσμος ψηφίζει και το μέλλον και ότι έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγελθεί διεθνώς. 

Στο ερώτημα τι πήγε στραβά με την προεδρική εκλογή ο πρωθυπουργικός σύμβουλος απάντησε: «ποιος είπε ότι πήγε στραβά; Εγινε αυτό που έπρεπε να γίνει, δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι υπερψήφισαν ωστόσο δούλεψε η τρομοκρατία. Τελικά δεν βγήκε Πρόεδρος από την συνάθροιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή».

protothema.gr