ΔΗΜΑΡ: Σε Διαρκές Συνέδριο για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 08:41 ΔΗΜΑΡ: Σε Διαρκές Συνέδριο για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Στις 3 και 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί τόσο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όσο και το Διαρκές Συνέδριο «προκειμένου να αποφασιστεί η εκλογική τακτική»

Στο Διαρκές Συνέδριο που θα συγκληθεί το Σαββατοκύριακο θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, όσον αφορά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σε χθεσινή κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα όσα προβλέπει το καταστατικό και να αποφασίσουν μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες. Έτσι στις 3 και 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί τόσο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όσο και το Διαρκές Συνέδριο «προκειμένου να αποφασιστεί η εκλογική τακτική».
 
Η απόφαση της ηγετικής ομάδας, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα κινούνται προς την κατεύθυνση της σύγκλισης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο συγκαλείται το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, το οποίο, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι το μόνο που μπορεί, σε έκτακτες συνθήκες, να αποφασίσει και να επικυρώσει εκλογικές συνεργασίες.
 
Στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των δύο κομματικών Οργάνων συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές, πλην του Θωμά Ψύρρα. Ο βουλευτής Λαρίσης βρίσκεται εδώ και καιρό σε τροχιά εξόδου από την Αγίου Κωνσταντίνου, αν και στις τρεις ψηφοφορίες παρέμεινε στην Κοινοβουλευτική Όμάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και ακολούθησε τις συλλογικές αποφάσεις. Ο κ. Ψύρρας διαφώνησε από την πρώτη στιγμή στην προοπτική της εκλογικής συμπόρευσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ίδιο συνέβη και με τον Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει τις ενστάσεις του.
 
Εντούτοις ο διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να προχωράει κανονικά. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα τεθούν παρόμοια ζητήματα, ενώ το προηγούμενο Σάββατο συναντήθηκαν οι δύο γραμματείς των κομμάτων κκ Βίτσας και Θεοχαρόπουλος.
 
Μετά την χθεσινή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Συνεδρίασαν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή  της ΔΗΜΑΡ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, έτσι όπως αυτές διαγράφονται μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Τα μέλη των δύο οργάνων αποφάσισαν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ στις 3 και 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασισθεί η εκλογική τακτική του κόμματος.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση