Περούκες, παρακολουθήσεις και η δημοσιογραφία στο απόσπασμα – Εκτός Alpha και Star οι δυο δημοσιογράφοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 16:00 Περούκες, παρακολουθήσεις και η δημοσιογραφία στο απόσπασμα – Εκτός Alpha και Star οι δυο δημοσιογράφοι

- Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος από τα όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη με "πρωταγωνιστές" δυο Έλληνες δημοσιογράφους
- Κατηγορούνται πως παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τους άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού
- Φέρονται να πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του Ν. Παππά για να του χρεώσουν λογαριασμό... 18 δολαρίων
- Τι λέει ο αστυνομικός που τους συνέλαβε - Τι υποστηρίζουν οι δυο δημοσιογράφοι
- Εκτός Star ο ανταποκριτής του καναλιού Δημήτρης Σουλτογιάννης και εκτός Alpha ο Θάνος Δημάδης
- «Άδειασε» τον Θάνο Δημάδη η Εφημερίδα των Συντακτών
- Τα post των δυο δημοσιογράφων στο Facebook

Είναι μια πρωτοφανής υπόθεση, που ανάλογη δεν έχουμε ξαναζήσει. Και μακάρι να μην ξαναζήσουμε. Γιατί έρχεται σε μια δύσκολη για τον κλάδο περίοδο. Μια περίοδο όπου χιλιάδες άνθρωποι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, αγωνιούν για το μέλλον τους μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες που δεν αποκλείεται να φέρει «μαύρο» σε τουλάχιστον τέσσερα από τα υπάρχοντα κανάλια.

Η είδηση "έσκασε" αργά το βράδυ της Κυριακής (19.09.2016) όταν τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ανέφεραν πως δυο Έλληνες δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του Alpha και του Star στις ΗΠΑ συνελήφθησαν γιατί φορώντας περούκες, καπέλα και γυαλιά «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ» και «έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του. (...) Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. (...) Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία».

Εκτός...

Λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού και με τις εξελίξεις να έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, ο τηλεοπτικός σταθμός Star ανακοίνωσε ότι «διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης». Το ίδιο έκανε λίγο μετά και ο Alpha.

"O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει.  Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του", αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού.

Τι υποστηρίζουν οι δυο δημοσιογράφοι

Πρώτος αντέδρασε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, που με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook διέψευσε τις πληροφορίες περί σύλληψής του έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη, όπου έμενε ο Νίκος Παππάς και όπου θα μείνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη.

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον», έγραψε μεταξύ άλλων.

Αργότερα, ανέβασε και 14 φωτογραφίες από βόλτα του υπουργού Επικρατείας Νίκο Παππά στο Central Park της Νέας Υόρκης, κάνοντας λόγο για ολοήμερη βόλτα «μεγάλους περιπάτους, ψώνια και φαγητά».

Από την πλευρά του, ο Θάνος Δημάδης, επίσης μέσω Facebook, δεν έκρυψε ότι μεταμφιέστηκε και μάλιστα ανέβασε και τη φωτογραφία του με περούκα, καπέλο και γυαλιά. «Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς! (...) Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππάς έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται», έγραψε.

Πως... βγήκαν οι περούκες

Οι δυο δημοσιογράφοι επιχείρησαν να διαφύγουν της σύλληψης, γράφει ρεπορτάζ του EleftherosTypos.gr, σημειώνοντας πως ένας από τους δυο εντοπίστηκε σε καφετέρια απέναντι από το σημείο όπου διαδραματίστηκε το πρωτοφανές περιστατικό και ο δεύτερος σε κοντινή διασταύρωση.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, «πηγές αναφέρουν πως ο ένας εκ των δύο επέστρεψε εξ αρχής στο μπαρ για να πληρώσει τα ποτά προκειμένου να καλυφθεί νομικά σε ενδεχόμενη δίκη».

Το EleftherosTypos.gr αναφέρει πως ο αστυνομικός που τους συνέλαβε, δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί και τους ρωτούσε επίμονα αν είναι όντως δημοσιογράφοι. Ο Κορεατικής καταγωγής αστυνομικός μεγάλωσε στην Αστόρια, στην ελληνική γειτονιά της Νέας Υόρκης και έχει παντρευτεί Τουρκάλα. Έχει υπηρετήσει και ως επικεφαλής για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία. Τώρα εργάζεται για το Bureau of Diplomatic Security – US Department of State. Χαρακτήρισε την πράξη των δύο δημοσιογράφων ανόητη και ηλίθια, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως θα μπορούσε να έχει άλλη πιο σοβαρή κατάληξη.

Αφού έγινε ο έλεγχος των στοιχείων τους, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, με την ελληνική πλευρά να επιλέγει να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους και να μην τους υποβάλει μήνυση.

Η ιστοσελίδα tribune.gr φέρνει στο φως φωτογραφίες των δυο δημοσιογράφων με τις... περούκες, λίγο μετά το περιστατικό αλλά και της απόδειξης που φέρονται να έκοψαν στο όνομα συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας.

Η ιστοσελίδα tribune.gr, στο μεταξύ, δημοσίευσε φωτογραφίες των δυο δημοσιογράφων με τις... περούκες, λίγο μετά τη σύλληψή τους αλλά και της απόδειξεις που φέρονται να έκοψαν στο όνομα συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση