Δημοσκοπήσεις για... όλα τα γούστα! Μπροστά η ΝΔ σε έρευνα της Opinion Poll, νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε εκείνη της Bridging Europe

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 20:11 Δημοσκοπήσεις για... όλα τα γούστα! Μπροστά η ΝΔ σε έρευνα της Opinion Poll, νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε εκείνη της Bridging Europe
- Οι δημοσκοπήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων αποτυπώνουν δύο... διαφορετικές χώρες
- Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ η μια, συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας η άλλη
- Κοντά στην επανεκλογή της στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στις δύο δημοσκοπήσεις
- Μάχη για την τρίτη θέση, ποιοι μένουν εκτός βουλής
 
Κανέναν δεν αφήνουν παραπονεμένο οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων.
 
Σε εκείνη που δημοσιεύει “το Χωνί” και διεξήγαγε η Bridging Europe ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,2% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σ' αυτήν που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής από την Opinion Poll, η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
 
Δημοσκόπηση Opinion Poll
 
Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.
 
 
Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.
 
Συντριπτική είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης.
 
 
Δημοσκόπηση Bridging Europe
 
Η νέα δημοσκόπηση έρχεται από την εταιρία Βridging Europe και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016). Δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%.
 
Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) με 4,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, εκτός Βουλής μένουν Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 1,1% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%.
 
Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2,1%. Εξαιρετικά υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 26,1%.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση