«Πράσινο» φως από την Κομισιόν για το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 14:36 «Πράσινο» φως από την Κομισιόν για το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου

Πράσινο φως άναψε η Κομισιόν για τα πρόσωπα που πρότεινε η κυβέρνηση για το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου απακρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν Ανίτα Μπράιντχαρντ, η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου. Η κα. Μπράιντχαρντ χαρακτήρισε την εξέλιξη σημαντική για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ ενώ τώρα θα πρέπει να καθοριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα διασφαλίσει τα κριτήρια διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας του Υπερταμείου, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος της Κομισιόν για το αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο Υπερταμείο, η εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κάτι να ανακοινώσει πάνω στο θέμα αυτό, παραπέμποντας στο δ.σ. του Υπερταμείου, που θα αποφασιστεί σύντομα. Πρόσθεσε, πάντως, πως όλα εξελίσσονται με βάση την απόφαση του 2015 για το τρίτο πρόγραμμα.

Το θέμα της εκταμίευσης της υποδόσης των 2,8 δισ. «μεταφέρεται» τώρα στη συνεδριάσει του Euro Working Group την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, τα μέλη του οποίου θα εξετάσουν εάν έχουν εκπληρωθεί τα 15 προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση