Απόφαση σταθμός από το Πρωτοδικείο - Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 20:04 Απόφαση σταθμός από το Πρωτοδικείο - Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου
- Η απόφαση για τη δέσμευση περιουσίας αφορά τον Λεωνίδα Στέφανου και τον Π. Μαρινόπουλο
- Ο δικηγόρος των προμηθευτών μιλάει για δικαίωση για την ευθύνη των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος
- Ήδη ξεκινούν οι νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των προσωρινών διαταγών
- Ήδη έχουν πέσει οι υπογραφές για τη διάσωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. ετσι ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο περίπου 12.000 εργαζόμενοι

Τη δέσμευση της ατομικής περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή του.

Ο δικηγόρος των προμηθευτών Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι «πρόκειται για απόφαση-σταθμό και είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος».

Η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Αγαπηνός έχει ως εξής:

«Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους

Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με την νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας.

Πρόκειται για τέσσερεις αποφάσεις «σταθμό» και ήδη η εταιρία μας προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών».

NewsIt

Προσαρμοσμένη αναζήτηση