O βίος και η δράση του ακροδεξιού πιστολέρο της Πανόρμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 09:48 O βίος και η δράση του ακροδεξιού πιστολέρο της Πανόρμου
Ολα όσα οδήγησαν στο έγκλημα.
 
Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων είχε προσφύγει ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, προκειμένου να αναγκάσει τον 68χρονο γυμναστή να βγάλει τις 4 κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο μπαλκόνι και στην είσοδο του διαμερίσματός του. Αυτή ήταν η τελευταία αφορμή της σύγκρουσης ανάμεσά τους, που οδήγησε στο έγκλημα.
 
Τώρα, ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής το 2012 στη Μεσσηνία, που αργότερα διαγράφηκε λόγω… συμπεριφοράς, εμφανίζεται μετανιωμένος και σοκαρισμένος, θα «ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω αλλά δεν γίνεται». «Ήμουν σε κόντρα με τον Μάκη. Τσακωνόμαστε κάθε μέρα χθες (Παρασκευή) μου επιτέθηκε και αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής όταν το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από διαβουλεύσεις και επικοινωνίες με τα επτά αδέρφια του, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.
 
Ο συνήγορός του κ. Νίκος Στούμπας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον Εισαγγελέα είχε δηλώσει τους ισχυρισμούς του πελάτη του: «Δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση από το θύμα και αντέδρασε. Ο πελάτης μου έχει μετανιώσει για ότι συνέβη και ήταν μια στιγμή που ο μέσος άνθρωπος μπορεί να περάσει στην απέναντι όχθη, από ένα λάθος. Ήταν μια κακιά στιγμή που δεν προκάλεσε ο ίδιος». Ο δράστης αρνήθηκε πως μετά τη συμπλοκή με το θύμα γύρισε στο σπίτι για να πάρει το όπλο του, καθώς φαίνεται, όπως υποστηρίζει να το είχε μαζί του. Βέβαια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο γυμναστής όταν είδε τον συνταξιούχο αστυνομικό να έρχεται προς το μέρος του, τον παρότρυνε να φύγει γιατί έχει όπλο. Λίγα λεπτά αργότερα δεχόταν τρεις σφαίρες στο στήθος.
 
Από το πρωί του Σαββάτου οι αρχές βρισκόταν σε επικοινωνία με τα επτά αδέλφια του 60χρονου προκειμένου να του περάσουν το μήνυμα να παραδοθεί. Στην αρχή ο συνταξιούχος αξιωματικός δεν είχε σκοπό να το κάνει αλλά πείστηκε από τα αδέρφια του. Ο 60χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς και το όπλο του για το οποίο κατείχε νόμιμη άδεια έως το 2017. Εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρια, προκειμένου να προβεί σε πραγματογνωμοσύνη, εξαιτίας των ισχυρισμών του πως δέχθηκε χτυπήματα από το θύμα. Αργότερα οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ληφθούν φωτογραφίες και αποτυπώματα ενώ έπειτα μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία, ωστόσο είχε λήξει το ωράριο εργασίας και πήγε ξανά το πρωί της Κυριακής, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση, παραπέμφθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί με υπόμνημα την ερχόμενη Τρίτη. Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή υποστήριξε: «Σε άμυνα, σε άμυνα».  
 
Είχαν καθημερινές προστριβές
 
Ο 68χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και  θύμα του συνταξιούχου, τρεις μέρες πριν τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδελφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, Φώτη Μπέλλο.
 
Μία μέρα πριν είχαν έρθει στα χέρια, με τον συνταξιούχο αστυνομικό να «νικά» τον γυμναστή, ο οποίος είχε εμφανές τραύμα στο πρόσωπο από αυτή την συμπλοκή. Οι αντιπαραθέσεις τους είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ήταν καθημερινές και διαρκείς. Ο γυμναστής στο πρόσφατο παρελθόν επέτρεπε στον συνταξιούχο αστυνομικό να γυμνάζεται στην επιχείρησή του. Κάποια στιγμή όμως έγινε ενοχλητικός με τις γυναίκες που γυμνάζονταν εκεί, καθώς προέβαινε σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες. Ο Μάκης Μαρκόπουλος του έκανε παρατηρήσεις γιατί οι ενέργειες του έκαναν κακό στην επιχείρησή του και έδιωχναν τις πελάτισσές του. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προστριβές τους. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η ένταση ανάμεσά τους. Ο γυμναστής ήταν φανερά ανήσυχος, έβγαινε διαρκώς από την επιχείρησή του και πρόσεχε το αυτοκίνητό του, στο οποίο άλλαζε συνεχώς θέση στάθμευσης, ενδεχομένως εξαιτίας απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρονται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δράστη, που είχε εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Κάποια στιγμή είχε αναγκάσει έναν γείτονα να δέσουν τα δέντρα του πεζοδρομίου στους τοίχους πολυκατοικιών γιατί… έγερναν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
 
Η αφορμή των τελευταίων ημερών για προστριβή ανάμεσά τους, ήταν η ενέργεια του γυμναστή να τοποθετήσει τρεις κάμερες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βατοπεδίου και μία στην είσοδο. Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντιδρούσε έντονα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει… big brother την πολυκατοικία και είχε προσφύγει στις αρμόδιες αρχές.
 
Η τελευταία πράξη της φιλονικίας που κατέληξε στο έγκλημα για ασήμαντη αφορμή εξελίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους δράστες να έρχονται ακόμη μία φορά στα χέρια για τις… κάμερες μετά από τις βρισιές που αντάλλαξαν. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φεύγει οργισμένος, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε στο θύμα του: «Περίμενε και θα σε τακτοποιήσω, πάω να πάρω το όπλο μου».
 
Δυστυχώς πραγματοποίησε την απειλή του. Πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και επέστρεψε. Καταδίωξε για λίγο το θύμα, το πρόλαβε ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα κινήθηκε προς την οδό Πανόρμου. Συνάντησε έναν καταστηματάρχη που γνώριζε, τον οποίο… χαιρέτησε κρατώντας ακόμη το πιστόλι στο χέρι του.
 
Σκοπιά και μετά «τάγματα ασφαλείας»
 
Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγμα ασφαλείας». Την ίδια περίοδο -Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.  Μετά από καιρό ωστόσο διεγράφη από το κόμμα διότι η Χρυσή Αυγή θεώρησε ότι τους κάνει κακό με τη συμπεριφορά του.
 
Κατά την ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς τους είχε βγάλει ένα μικρό λογύδριο στο ακροατήριο: «Παρότι είμαι πολύ κρυωμένος δίνουμε τη μάχη, γιατί έχουμε μάθει να στεκόμαστε όρθιοι με όποιο κόστος. (Έδωσε ένα σύντομο βιογραφικό και τον τόπο καταγωγής του), είμαι το τρίτο μέλος μιας οκταμελούς οικογένεια και από 13 χρονών εργάζομαι στη βιοπάλη. Είμαι απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και κατεβαίνω στο πεζοδρόμιο να δώσω τον αγώνα για την πατρίδα, για την κοινωνία, το έθνος. (Έδειξε ένα δημοσίευμα) εδώ λέει ότι εγώ μεταξύ των άλλων είμαι μαχαιροβγάλτης και μπαινοβγαίνω στις φυλακές. Εγώ ξέρω ότι έβαζα τους κακοποιούς στις φυλακές και τους πήγαινα προσαγωγές. Ας μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως από αυτούς κάποιους τους έχω προσαγάγει για κακοποιό δράση (σίγουρα λένε κάποιοι από το πλήθος). Δίνουμε τη μάχη για το έθνος και την κοινωνία (χειροκροτήματα).
 
Δίνουμε τη μάχη να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Δίνουμε τη μάχη για να μη βιάζονται οι γριές 90 χρονών στα σπίτια, και σκοτώνουν και ληστεύουν. Δίνουμε τη μάχη για κοινωνική παροχή στα παιδιά, στη γυναίκα, στον ανήμπορο και τον συνταξιούχο να έχει σύνταξη. Καλό αγώνα, σας ευχαριστώ πολύ».  
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση