Σχέδιο για το χρέος φέρνει στην Αθήνα ο Ομπάμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 08:22 Σχέδιο για το χρέος φέρνει στην Αθήνα ο Ομπάμα
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια συμβολική χειρονομία έναντι της Ελλάδας ο “πλανητάρχης” είχε αρχικά ζητήσει να επισκεφτεί τη χώρα στις 17 Νοεμβρίου.
 
Αυτή η ημερομηνία με ιδιαίτερο μήνυμα δεν έγινε ωστόσο δεκτή από την ελληνική πλευρά καθώς θεωρήθηκε ότι εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, ωστόσο το 36ωρο του Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας αναμένεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά από τη στιγμή που αμέσως μετά ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί το Βερολίνο και θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να κλείσει τη θητεία του έχοντας καταγράψει μια σημαντική επιτυχία στο ζήτημα των οικονομικών σχέσεων με την Ευρώπη και για το λόγο αυτό φαίνεται ότι αναλαμβάνει ρόλο “μεσολαβητή” Αθήνας-Βερολίνου φέρνοντας μάλιστα στις αποσκευές του συγκεκριμένο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Κατά την αμερικανική πλευρά δεν υπάρχουν σκιές στις σχέσεις με την Ελλάδα, αντιθέτως ο Μ. Ομπάμα θα θελήσει να στείλει σαφές μήνυμα υπέρ των προσπαθειών του ελληνικού λαού στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο θα δηλώσει τη στήριξή του στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την πάγια τακτική των ΗΠΑ στα οικονομικά θα αναφερθεί στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων θα στείλει ωβστόσο και σαφές μήνυμα μείωσης των υποχρεώσεων της χώρας σε δανειακό επίπεδο. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον Μπαράκ Ομπάμα μεσολαβητή σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο με χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ένα σχέδιο που θα συζητηθεί τόσο στις συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο όμως και με την Καγκελάριο Μέρκελ αμέσως μετά στο Βερολίνο.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση