Με... τάπερ εκρηκτικών ήθελαν να τινάξουν στον αέρα πολιτικούς και δικαστικούς μέσα στην προεκλογική περίοδο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 10:05 Με... τάπερ εκρηκτικών ήθελαν να τινάξουν στον αέρα πολιτικούς και δικαστικούς μέσα στην προεκλογική περίοδο

- Απανωτές βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών, δικαστικών και οικονομικών παραγόντων ετοίμαζαν οι Πυρήνες της Φωτιάς
- Στη γιάφκα του Λουτρακίου βρέθηκαν σημειώσεις με ονόματα και διευθύνσεις στόχων και 45 "παγιδευμένα" τάπερ
- Οι επιθέσεις θα γίνονταν μετά την απόδρασή τους, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου
- Ετοίμαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς πανομοιότυπους με εκείνους της 17 Νοέμβρη
- Ποιός ήταν ο ρόλος του Χριστόδουλου Ξηρού

Πολεμικό κλίμα με απανωτές βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών, Δικαστικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας, θα εξαπέλυε μετά την απελευθέρωση της η ηγετική ομάδα της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς".

Τα δεκάδες τάπερ με τους ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι καρμπόν με αυτούς που κατασκεύαζε κατά το παρελθόν η "17.Ν", αλλά και οι σκισμένες ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και διευθύνσεις στόχων της "Συνωμοσίας", που βρέθηκαν στην γιάφκα στη Περαχώρα Λουτρακίου, συνηγορούν στης εκτιμήσεις του Αντιτρομοκρατικού Επιτελείου για το εφιαλτικό-τρομοκρατικό σκηνικό που θα "έστηναν" στην χώρα οι απελευθερωμένοι πυρήνες τις "Φωτιάς" και μάλιστα μεσούσης τις προεκλογικής περιόδου.

Περισσότερα από 45 τάπερ με ποσότητες ισχυρού εκρηκτικού υλικού, καλωδιώσεις, αλλά και προσθήκη Νιτρομεθανίου, προκειμένου να αυξάνεται η εκρηκτικότητα της βόμβας, βρέθηκαν στη γιάφκα της Περαχώρας, μαζί με σκισμένες σημειώσεις τις οποίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούν να ανασυνθέσουν, ολοκληρώνουν το "κάδρο" του πολεμικού σκηνικού που θα έστηναν μετά την απελευθέρωση τους από το Χριστόδουλο Ξηρό, οι φυλακισμένοι τρομοκράτες στην Α' Πτέρυγα του Κορυδαλλού.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ενδείξεις στα χέρια τους για αυτή την κατά τ' άλλα πολεμική ενέργεια, που θα έστηναν τα μέλη της "Συνωμοσίας" τοποθετώντας αυτούς τους ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια πολιτικών, Δικαστικών, ακόμα και γνωστών οικονομικών παραγόντων της χώρας, προκαλώντας μάλιστα σοβαρότατες υλικές ζημιές, ακόμα και τραυματισμούς προσώπων.

Οι βόμβες αυτές στην κυριολεξία έρχονται από το παρελθόν, καθώς όπως λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των παλαιών οργανώσεων και κυρίως της "17.Ν", η κατασκευή τους είναι πανομοιότυπη με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που κατασκεύαζε κατά το παρελθόν, η οργάνωση "φάντασμα".

Για το λόγο αυτό εκτιμάται πως ο άνθρωπος που έδωσε τις οδηγίες για την κατασκευή αυτών των ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, δεν είναι άλλος από τον "Μανώλη" της "17.Ν", Χριστόδουλο Ξηρό.
Έρευνες πόρτα πόρτα

Στο μεταξύ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το λεγόμενο οίκημα ασφαλείας, που θα χρησιμοποιούσε η επιχειρησιακή ομάδα που θα πλαισίωνε το Χριστόδουλο Ξηρό, έχουν επεκταθεί πια ακόμα και στην περιοχή τις Δάφνης.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της "Espresso", οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής, έχουν στα χέρια τους βιντεολυπτικό υλικό από το Μετρό της Δάφνης, στο οποίο απεικονίζεται η "Αγγελική των Πυρήνων", να βγαίνει από το σταθμό δυο φορές και μάλιστα σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου και για το λόγο αυτό από χθες το πρωί κλιμάκια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας έχουν ξαμοληθεί στην περιοχή με τις φωτογραφίες της "Αγγελικής" ανά χείρας και ψάχνουν το πιθανό οίκημα ασφαλείας.

Επίσης και όσον αφορά στο μυστηριώδη "Θεοχάρη" της οργάνωσης, τον άνθρωπο δηλαδή που νοίκιασε την γιάφκα τις Αναβύσσου, φαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει και ταυτοποιήσει πλήρως τα στοιχεία της ταυτότητας του καθώς το άτομο αυτό ίσως είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, για υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών.

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση