Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο με 2,6% διαφορά από τη ΝΔ - Μπροστά ο Σαμαράς στην καταλληλότητα - Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Παπανδρέου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 20:08 Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο με 2,6% διαφορά από τη ΝΔ - Μπροστά ο Σαμαράς στην καταλληλότητα - Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Παπανδρέου

- Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,1 % έναντι 25,5% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Τρίτο κόμμα το Ποτάμι, ακολουθούν Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ σε απόσταση βολής
- Δεν φτάνουν το "μαγικό" 3% Ανεξάρτητοι Έλληνες και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
- Άφαντη η ΔΗΜΑΡ!
- Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός, έναντι του Αλέξη Τσίπρα
- Τι πιστεύει ο κόσμος για πιθανή συμμαχική κυβέρνηση

Δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει "φωτιά".

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία βρίσκονται στις επάλξεις, με τους δύο αρχηγούς, Αλέξη τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά να έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές τους εκστρατείες, των οποίων το μόνο... κοινό χαρακτηριστικό είναι οι εκατέρωθεν σκληρότατες επιθέσεις, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Την ίδια ώρα, μία νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής έρχεται στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας τις προθέσεις των ερωτηθέντων για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διατηρεί το προβάδισμα που έχει εδώ και αρκετούς μήνες, με την διαφορά ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και τη Νέα Δημοκρατία να κυμαίνεται στις 2,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1% με τη Νέα Δημοκρατία να έπεται με 25,5%.
 

Τρίτη δύναμη το Ποτάμι

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται το Ποτάμι, του Σταύρου Θεοδωράκη με 6.5%, ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 5,4 %.

Από κοντά ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, με 5,2% και 5% αντίστοιχα, ενώ η επιλογή "άλλο κόμμα" συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 4,1%.
 

Εκτός Βουλής

Την ίδια ώρα, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών φαίνονται να μην καταφέρνουν να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο 3% που θα τους επιτρέψει να έχουν εκπροσώπηση στη νέα Βουλή.

Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%, ενώ η παράταξη του Πάνου Καμμένου βρίσκεται πιο χαμηλά, με ποσοστό 2,6%.

Τέλος, 2,2% συγκεντρώνουν τα λευκά και τα άκυρα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αναμένεται να έχει ρόλο - κλειδί, αφού το ποσοστό της είναι στο 12,6%.
 

Καταλληλότητα και συνεργασίες

Στο θέμα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 43,9%, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 36,2%.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως προτιμούν μία συμμαχική κυβέρνηση με "κορμό" τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 42,5%, ενώ μια συμμαχική Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επέλεγε το 39,9%.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση