Πως έβρισκε τα λεφτά ο Ξηρός; 20.000 ευρώ κόστιζαν τα όπλα του στη "μαύρη αγορά" - 1.000 ευρώ το μήνα τα... νοίκια για τις δύο γιάφκες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 22:08 Πως έβρισκε τα λεφτά ο Ξηρός; 20.000 ευρώ κόστιζαν τα όπλα του στη "μαύρη αγορά" - 1.000 ευρώ το μήνα τα... νοίκια για τις δύο γιάφκες

- Τα ερωτηματικά για τον τρόπο χρηματοδότησης του Χριστόδουλου Ξηρού
- Οι ληστείες σε τράπεζες που έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής
- Ο άνδρας που έκανε "στενή παρέα" στις φυλακές Κορυδαλλού με τους "Πυρήνες"
- Ακόμη δεν έχει "μιλήσει" ο υπολογιστής που βρέθηκε στην γιάφκα του "Μανώλη της 17 Νοέμβρη"
- Βοήθεια από την γερμανική αστυνομία ζητά η ΕΛ.ΑΣ. για την επίλυση των "γρίφων"

Τον τρόπο χρηματοδότησης της ομάδας Ξηρού, αναζητά με επισταμένες έρευνες εντός και εκτός φυλακών η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς ο οπλισμός που βρέθηκε και στις δυο γιάφκες της οργάνωσης σε Ανάβυσσο και Λουτράκι, στην μαύρη αγορά όπλων κοστίζει πάνω από 20.000 Ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώνεται πως η ομάδα Ξηρού ξόδευε περίπου 1.000 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση των δυο ακινήτων, τα οποία είχαν μετατρέψει σε αποθήκες βαρέως οπλισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει σε μια ληστεία και συγκεκριμένα σε Τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Σαρωνίδας, η οποία είχε διαπραχθεί στης 08/08/2014.
 

Οι λεπτομέρειες της ληστείας

Τότε, τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους με περούκες και ψεύτικα μουστάκια, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων είχαν ακινητοποιήσει πελάτες και υπαλλήλους.

Οι δράστες είχαν αρπάξει μεγάλο χρηματικό ποσό και είχαν διαφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το στοιχείο που είχε κάνει τότε την Αντιτρομοκρατική να ασχοληθεί με αυτή την ληστεία ήταν το γεγονός πως οι δράστες στη συνέχεια είχαν κάψει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους κανένα στοιχείο για την ταυτότητα τους.
 

Η σύνδεση με το Δίστομο και ο άγνωστος άνδρας

Εκτιμάται πια από τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πως ένας από τους ληστές - ήδη καταζητείται για την μεγάλη ληστεία στην Εθνική του Διστόμου το περασμένο Καλοκαίρι - έδωσε μέρος των χρημάτων, ή ολόκληρο το ποσό στην ομάδα Ξηρού και μάλιστα κατά παραγγελία που έφθασε στα χέρια του μέσα από τις φυλακές.

Άλλωστε, ο ίδιος νεαρός άνδρας, που πήρε μέρος στην ληστεία, κατά την διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού, έκανε στενή παρέα με συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία διατηρούν ηγετικό προφίλ μεταξύ των κρατουμένων για την υπόθεση της ένοπλης οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
 

Δεν "μιλά" ακόμη ο υπολογιστής

Στο μεταξύ και όσον αφορά στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στην γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού και ο οποίος φαίνεται να κρύβει καλά φυλαγμένα τα μυστικά του, ακόμα δεν έχει “ξεκλειδωθεί” από τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σκληρός δίσκος του φορητού υπολογιστή είναι κλειδωμένος με διπλό κλειδάριθμο, που είναι δύσκολο να σπάσει.

Μάλιστα το γεγονός αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι ο υπολογιστής κρύβει μεγάλα μυστικά στο σκληρό του δίσκο και για το λόγο αυτό οι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού φρόντισαν να τον κλειδώσουν με έναν δυσεπίλυτο γρίφο, για την περίπτωση που έπεφτε στα χέρια των Αρχών, όπως και έγινε.
 

Η εναλλακτική της... Γερμανίας

Στην περίπτωση που οι προσπάθειες των ειδικών στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ πέσουν στο κενό, τότε θα αναζητηθεί η λύση των Γερμανικών εργαστηρίων.

Δηλαδή θα στείλουν τον υπολογιστή στην Γερμανική Αστυνομία, προκειμένου να επεξεργαστεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Στο μεταξύ, έχουν σταλεί ήδη στα εξελιγμένα εργαστήρια της Γερμανικής Αστυνομίας οι τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην γιάφκα της Αναβύσσου, προκειμένου να “διαβάσουν” οι ειδικοί το “τσιπάκι” και να διαπιστώσουν με ποιους μιλούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση