«Σφάζονται» στη δίκη της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας: ηχητικό ντοκουμέντο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 16:44 «Σφάζονται» στη δίκη της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας: ηχητικό ντοκουμέντο

Αδυσώπητη μάχη δικηγόρων στην επεισοδιακή δίκη της Δήμητρας Βούλγαρη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας το 2014.

Συνεχίστηκε σήμερα  η διακοπείσα αργά τη νύχτα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου επεισοδιακή δίκη της Δήμητρας Βούλγαρη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας το 2014.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ζητήσει από την Πέμπτη τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που δεν είχαν εμφανιστεί για να καταθέσουν, ενώ το πρωί της Παρασκευής κατέθεσε η κατηγορούμενη.

Ωστόσο, οι διορισμένοι από την έδρα συνήγοροί της Αθ. Καρνέζης και Γ. Κολαντζιανός ζήτησαν από την πρόεδρο να συνεχιστεί σήμερα η εξέταση των μαρτύρων που δεν είχαν προσέλθει χθες, αίτημα που η πρόεδρος δεν έκανε δεκτό, αλλά με το οποίο ο εισαγγελέας συμφώνησε.

Η πρόεδρος, μάλιστα, διατρανώνοντας την αντίθεσή της να εξεταστούν οι συγγενείς της κατηγορουμένης οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, και απευθυνόμενη στη μητέρα της κατηγορουμένης, είπε: Εδώ είναι δικαστήριο δεν είναι το καφενείο της Κοιλάδας να έρχεται όποτε θέλετε. Που ήσασταν χθεςε που έπρεπε να καταθέσετε.Πως θα υπερασπιστείτε το παιδί σας; Εδώ σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Δεν σέβεστε ούτε το παιδί σας ούτε τον νεκρό.

Την ίδια ώρα κατέφθασε από την Αθήνα ο υιός Ρομποτής, ένας εκ των αποβληθέντων από τη δικαστική αίθουσα συνηγόρων της κατηγορουμένης, ο οποίος κατέθεσε εκ νέου αίτημα για αλλαγή έδρας αλλά και αγωγή κακοδικίας. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι συνήγοροι της κατηγορουμένης κατέθεσαν αίτημα απομάκρυνσης της προέδρου καθώς, όπως καταγγέλλουν, η πρόεδρος μεροληπτεί εναντίον της πελάτισσάς τους.

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ

Καταπέλτης ήταν ο Αλέξης Κούγιας εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης κκ. Σπ. και Β. Ρομποτή, μετά και την εκ νέου υποβολή αιτήματος για απομάκρυνση της έδρας και την κατάθεση αγωγής για κακοδικία. 

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους κατά τη διακοπή της δίκης, η κατηγορουμένη είναι υποχείριό τους και οι ίδιοι δεν σέβονται τίποτα.

«Ψάχνω να βρω λόγια για να διατυπώσω το τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Η κατηγορουμένη και οι συνάδελφοί μου δικηγόροι, δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τη μνήμη, ούτε τους γονείς και τους συγγενείς του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του. Οι πράξεις των συνηγόρων της κατηγορύμενης είναι ποινικά αδικήματα.

«Οι προσβολές απέναντι στην πρόεδρο, στο δικαστήριο, του εισαγγελέα είναι καθημερινές. Κάθε φορά που εμφανίζεται αυτό το δίδυμο των υπερασπιστών το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε δίκη και το βέβαιον είναι ότι κάθε λέξη που λέγουν θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια των δικαστών», είπε, τέλος, ο κ. Κούγιας.

Τι είπε η μαύρη χήρα 

Οι εξελίξεις στη δίκη της 39χρονης που κατηγορείται για τον φόνο του συζύγου της είναι καταιγιστικές. Για παράνομη και αντιδικονομική συμπεριφορά της έδρας μίλησε η "μαύρη χήρα" όταν ζήτησε τον λόγο στη δίκη, λύνοντας τη σιωπή της και με μια ανακοίνωση επτά σημείων ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς την υπεράσπισή της.

Οι συνήγοροί της αποχώρησαν και το δικαστήριο όρισε άλλους δικηγόρους να αναλάβουν την υπεράσπισή της. Η ίδια λοιπόν, με μία δήλωσή της διαφηνίζει ότι ποτέ οι δικηγόροι της δεν παραιτήθηκαν από την υπεράσπισή της και ζητά την επιστροφή τους.

Όπως θα ακούσετε και στο ηχητικό, η "μαύρη χήρα" ζητάει επανειλημμένα την επιστροφή των συνηγόρων της Σπ. και Βασ. Ρομποτή και αρνείται την υπεράσπιση από τον κ. Καρνέζη.

"Είμαι η ... ... και κατηγορούμαι για ανθρωποκτονία την οποία εγώ αρνούμαι. Δηλώνω:

Πρώτον ότι έχω δικηγόρους τους Βασ. και Σπ. Ρομποτή οι οποίοι ουδέποτε παραιτήθηκαν της υπόθεσής μου και ουδέποτε έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο στα πρακτικά.

Δεύτερον: Θέλω να με υπερασπιστούν οι κκ. Βασ. και Σπ. Ρομποτής και ουδείς άλλος.

Τρίτον: Δεν θέλω τους δικηγόρους που μου ορίσατε χωρίς να ερωτηθώ, μόνο και μόνο επειδή τυγχάνουν της έγκρισής σας.

Τέταρτον: Αρνούμαι την υπεράσπιση κυρίως από τον κ. Καρνέζη.
Πέμπτον: Πληρεξούσιο και αντίκλητό μου να υποστηρίξει την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου και του τακτικού δικαστηρίου του Μεικτού Ορκωτού Τρίπολης ενώπιον του οποίου λογοδοτώ που καταθέτω, ορίζω τον κ. Σπ. Ρομποτή.

Έκτον: Σας γνωστοποιώ ότι σας έχω αναφέρει στον Άρειο Πάγο για την αντιδικονομική συμπεριφορά σας που συνίσταται στην καταστρατήγηση και φαλκίδευση εν όλω των υπερασπιστικών μου δικαιωμάτων.

Έβδομον: Σας γνωστοποιώ ότι έχει κατατεθεί εναντίον σας αγωγή για κακοδικία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, την οποία αρνείστε εντέχνως να παραλάβετε.

Πηγη Arcadia portal.gr / thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση