Μυρίζει εκλογές; Νέες περιοδείες Τσίπρα και υπουργών σε όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 16:29 Μυρίζει εκλογές; Νέες περιοδείες Τσίπρα και υπουργών σε όλη την Ελλάδα
Τους δρόμους θα πάρει και τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα κάτι το οποίο ακόμα και για τον πιο δύσπιστο δείχνει κάλπες...

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει αρκετές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα στον Ιανουάριο. Μόνο χθες και σήμερα δεκαπέντε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου βρέθηκαν στην επαρχία, ενώ καταρτίζεται το πρόγραμμα και των επόμενων υπουργικών επισκέψεων.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ένα θέμα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό, προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες και εξορμήσεις στην ύπαιθρο μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου, στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τη Μεσσηνία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Ζάκυνθο, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νεκτάριος Σαντορινιός τα Δωδεκάνησα και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης την Αρκαδία.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η ανταπόκριση και η συμμετοχή των πολιτών αλλά και η ευνοϊκή αντιμετώπιση των εξαγγελιών και της ενημέρωσης που έγινε από τα κυβερνητικά στελέχη δείχνει αλλαγή κλίματος. Όπως αναφέρουν είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε χθες λόγο από την Κόρινθο για «σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία».
Βλέπουν επίσης ότι η πολιτική αντεπίθεση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιστροφή της τάσης που είχαν καταγράψει προηγούμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης, όπως διαπιστώνεται από τις μετρήσεις που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. (σ.σ. ένα ερώτημα είναι γιατί δεν δημοσιοποιούνται)

Τέλος εκτιμούν ότι σε αυτό συνέβαλαν οι εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών του Αιγαίου, ακόμη όμως και οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την επικράτεια το τελευταίο διάστημα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ / newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση