Τα… τιτιβίσματα του Αλέξη Τσίπρα για την αυτοδυναμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 09:05 Τα… τιτιβίσματα του Αλέξη Τσίπρα για την αυτοδυναμία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στις 8 το βράδυ διαδικτυακή συζήτηση μέσω Twitter «χωρίς στημένες ερωτήσεις και προαπαιτούμενα»  - Θα διαρκέσει συνολικά μια ώρα και 15 λεπτά

Με έναν πρωτότυπο, σύγχρονο και μάλλον ευρέως διαδεδομένο ιδίως στις νεαρές ηλικίες τρόπο, θα επικοινωνήσει σήμερα με τους ψηφοφόρους και τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να κάνει επίδειξη δύναμης, ενόψει της τελικής ευθείας προς τις εκλογές, κατά την οποία θα κυριαρχήσει το δίλημμά του για αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στις 8 το βράδυ διαδικτυακή συζήτηση μέσω Twitter, την οποία διοργανώνει η εφημερίδα «Αυγή» και μάλιστα στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα τελούνται ταυτόχρονα και τα εγκαίνια του κέντρου αυτού, άρα θα έχει μεγάλη παρουσία κόσμου.

Η «Αυγή» υπόσχεται μία συζήτηση «χωρίς στημένες ερωτήσεις και προαπαιτούμενα» , και όπου ο υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας συζητάει με τους πολίτες μέσω μιας διαδικασίας σύγχρονου "διαδικτυακού διαλόγου" που παρακάμπτει τα συμβατικά μέσα, τις αγκυλώσεις και τις δεσμεύσεις τους.

Σύμφωνα με τη διαδικασία οι πολίτες θα θέτουν τα ερωτήματά τους δημόσια μέσω twitter χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag, και ο κ. Τσίπρας θα απαντάει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση που θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της Αυγής. Η συνέντευξη θα διαρκέσει συνολικά μια ώρα και 15 λεπτά.

Μάλιστα για τον συντονισμό της συζήτησης έχουν επιλεγεί πολίτες γνωστοί και γνωστές από τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs, ενώ τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν μέσω twitter θα ομαδοποιεί και θα μεταφέρει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ευρεία ομάδα πολιτών διαφορετικών πολιτικών απόψεων που έχουν προσκληθεί από την Αυγή ειδικά για την διαδικτυακή αυτή συνέντευξη».

Τα 4 διλήμματα για την Αυτοδυναμία

Η όλη προσοχή του Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στρέφεται πλέον στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεν κοντά στο στόχο αυτό, αλλά να μην τον καταλαμβάνει εύκολα.

Σύμφωνα με τη στρατηγική που επιλέγει η Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει θέτοντας επιτακτικά διλήμματα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται ήδη συχνά στις τελευταίες του ομιλίες στο θέμα αυτό. Πρώτον, προειδοποιεί ότι δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή όλου του προγράμματος της ΔΕΘ, εάν αναγκαστεί να κάνει εκπτώσεις για να εξασφαλίσει συνεργασία με άλλους σε μία αυριανή κυβέρνηση.

Δεύτερον, τονίζει η ισχυρή εντολή θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθώς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και άρα η παρουσία του στα διεθνή φόρα δεν θα έχει αστερίσκους.

Τρίτον, προβάλλει την ανάγκη να μην συνεχίσουν να διαδραματίζουν ρόλο πρόσωπα και δυνάμεις που ευθύνονται για την κρίση – όπως θα γίνει εάν υπάρξει συνεργασία για παράδειγμα με τον Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ -, αλλά και την ανάγκη να μην χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί με συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, που στεγάζονται στο Ποτάμι.

Τέταρτο και ιδιαιτέρως σημαντικό, επισημαίνει την ανάγκη να αποφευχθούν οι δεύτερες εκλογές, κίνδυνο τον οποίο επισείουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, έως και η κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση