Στ. Θεοδωράκης: «Συνεργαζόμαστε για να σωθεί η χώρα. Αυτή είναι η έννοια μας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 09:16 Στ. Θεοδωράκης: «Συνεργαζόμαστε για να σωθεί η χώρα. Αυτή είναι η έννοια μας»

Απαντώντας στον κ. Αλέξη Τσίπρα που είπε πως δεν θα συνεργαστεί με το «Ποτάμι», ανέφερε πως «ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του. Σκεφτείτε 20 συνιστώσες να συζητούν κάθε μέρα πως θα ψηφίσουν οι 151 βουλευτες του»

Ανθεκτικό σε συνθήκες πίεσης υποστήριξε ότι είναι το «Ποτάμι» ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι η πόλωση που επιχειρείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν περιορίζει αλλά διευρύνει την δυναμική του κόμματός του.

Εκτίμησε ότι το «Ποτάμι» την 26ης Ιανουαρίου θα είναι η τρίτη δύναμη και πως θα εργαστεί προκειμένου να «επιβάλει στο παλιό πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί».

Απαντώντας δε στον κ. Αλέξη Τσίπρα που είπε πως δεν θα συνεργαστεί με το «Ποτάμι», ανέφερε πως «ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του. Σκεφτείτε 20 συνιστώσες να συζητούν κάθε μέρα πως θα ψηφίσουν οι 151 βουλευτες του». 

Πάντως, εξήγησε πως αναφορικά με τις συνεργασίες «τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια» αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι παρά τα όσα λέγονται σήμερα, το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι εκείνο που θα καθορίσει την σύνθεση της επόμενης κυβερνητικής συμμαχίας. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε - όταν συνεργαζόμαστε - για να σώσουμε τη χώρα. Αυτή είναι έννοια μας».

Πέραν αυτών, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη διαφημιστική προβολή των κομμάτων λέγοντας ότι «το παλιό σύστημα ενωμένο - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμιά του και μοιράζει ως εξής τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο. ΝΔ: 1.5 εκατομμύριο. ΣΥΡΙΖΑ: 1.5 εκατομμύριο. ΠΑΣΟΚ: 570 χιλιάδες. Χρυσή Αυγή: 430 χιλιάδες. Ανεξάρτητοι Έλληνες: 320 χιλιάδες και  Ποτάμι 140 χιλιάδες. Τα κόμματα εξουσίας… εκατομμύρια! Το Ποτάμι 140 χιλιάδες! Ο απόλυτος διασυρμός της ισονομίας. Ίσως να’ναι και καλύτερα όμως. Όσο περισσότερο διαφημίζονται, τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πρέπει να ψηφίσει Το Ποτάμι. Τίποτα δεν ανακόπτει την ορμή μας. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα». Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θα βρίσκεται σήμερα στα Χανιά συνεχίζοντας την περιοδεία του σε όλη την χώρα οργανώνοντας δημόσιες ανοικτές συζητήσεις ή συνεντεύξεις τύπου αντί των κλασσικών προεκλογικών ομιλιών. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Θεοδωράκης επιχειρεί να αναδείξει ότι «το Ποτάμι» δεν επιθυμεί μόνο να καταθέσει τις δικές του προτάσεις αλλά και να ακούσει την κοινωνία.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση