"Μίλησε" το καλάσνικοφ για την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 19:55 "Μίλησε" το καλάσνικοφ για την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ

Η "Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας" πίσω από την επίθεση. Το πιο πρόσφατο χτύπημά τους ήταν στην γαλλική Πρεσβεία, στην Πρεσβεία του Μεξικό και παλιότερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τρέφουν σεβασμό στον Ε.Α. και στον Μαζιώτη

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» κρύβεται πίσω από την επίθεση, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπου, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από τις εργαστηριακές και βαλλιστικές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο της ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov ) έχει χρησιμοποιηθεί στην ένοπλη επίθεση, στις 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια διεύθυνση και στην ένοπλη επίθεση, στις 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Για τις επιθέσεις αυτές μάλιστα υπήρξε και ανάληψη ευθύνης από την συγκεκριμένη οργάνωση, μερικά 24ωρα μετά το τρίτο χτυπητά τους, αυτή την φορά με χειροβομβίδα σε βάρος του αστυνομικού-σκοπού, έξω από την γαλλικά Πρεσβεία στις 14 Νοεμβρίου 2016.

Στην προκήρυξή τους ανέφεραν μάλιστα, πως τρέφουν μεγάλο σεβασμό στον Επαναστατικό Αγώνα και τον Νίκο Μαζιώτη αλλά ακολουθούν δικό τους δρόμο... Οι ίδιοι τόνιζαν μέσω της ίδιας προκήρυξης, πως “δεν είναι παρακλάδι κανενός” και στη συνέχεια ανέφεραν με λεπτομέρειες τον τρόπο και τους λόγους που προχώρησαν στα συγκεκριμένα χτυπήματα, αν και αίσθηση είχαν προκαλέσει τα λάθη τους στις ημερομηνίες των χτυπημάτων στα οποία και αναφέρονταν.
Η ένοπλη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της διμοιρίας σημειώθηκε χθες, 18 λεπτά μετά τις 6 το πρωί, σε βάρος διμοιρίας, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χ. Τρικούπη 50.
Άγνωστος δράστης, προσέγγισε το σημείο πιθανόν πεζή, σταμάτησε στο ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη 57 και χωρίς να γίνει εγκαίρως αντιληπτός από τους αστυνομικούς, άνοιξε πυρ εναντίον της κλούβας, πυροβολώντας τουλάχιστον 3 φορές.
Οι αστυνομικοί που εκείνη την στιγμή έμπαιναν στην κλούβα λόγω και της αλλαγής βάρδιας, δεν απάντησαν στα πυρά, αφού αρχικά δεν κατάλαβαν ούτε από πού έρχονταν, ενώ από μεταλλικά θραύσματα και θραύσματα τζαμιών του λεωφορείου, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο πόδι και στην κοιλιακή χώρα ένας 34χρονος αστυνομικός-ειδικός φρουρός και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.
Από εκείνη την στιγμή αποκλείστηκε ο χώρος πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σημείο από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη 57 συνελέγησαν οι 3 κάλυκες από το καλάσνικοφ που “προδίδει” την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», κάτι που ενδεχομένως να το ήθελαν και οι ίδιοι επιλέγοντας ένα όπλο που έχει αφήσει την “υπογραφή” τους, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να αναλύσουν τα υλικά από κάμερες που τυχόν έπιασαν τις κινήσεις του δράστη και τυχόν συνεργών του με ακρίβεια.

Όπως το πόσοι ήταν, γιατί θεωρείται δύσκολο να μην είχε μία ομάδα υποστήριξης ο ένοπλος, από πού ακριβώς βγήκε, ενδεχομένως από την οδό Αραχώβης και προς ποια ακριβώς κατεύθυνση διέφυγε.
Εκτιμάται βεβαίως, πως το περιστατικό έχει να κάνει με μία μορφή “αντιποίνων” για την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, καθώς άλλωστε οι ίδιοι ανέφεραν στην μοναδική τους έως τώρα προκήρυξη πως αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον Επαναστατικό Αγώνα. Αναμένεται πλέον τυχόν ανάληψη ευθύνης και από τους ίδιους.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση