Φωτίου: Έως τις 8 το βράδυ θα μπορούν να παραμένουν τα παιδιά στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 14:27 Φωτίου: Έως τις 8 το βράδυ θα μπορούν να παραμένουν τα παιδιά στο σχολείο

Έως τις 8 το βράδυ θα μπορούν τα παιδιά να παραμένουν στο χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που εκπονείται και το οποίο θα συνδυάζει το ολοήμερο σχολείο με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κατσαφάδου, η κ. Φωτίου μίλησε για ένα πλέγμα παροχών – υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί λέγοντας ότι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό τα παιδιά θα παραμένουν στο σχολείο έως τις 4 μ.μ. και στη συνέχεια θα απασχολούνται στα ΚΔΑΠ, τα οποία θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε τα ΚΔΑΠ να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία, γιατί αυτό που θέλουμε είναι κάθε γονιός να νοιώθει ασφάλεια που άφησε το παιδί του στο σχολείο το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις οκτώ το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Πηγή: Real.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση