"Μηνύματα" Κώστα Καραμανλή: "Τελειώνει" ο Τσίπρας! Σίγουρα πρώτος ο Κυριάκος όποτε γίνουν εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 14:02 "Μηνύματα" Κώστα Καραμανλή: "Τελειώνει" ο Τσίπρας! Σίγουρα πρώτος ο Κυριάκος όποτε γίνουν εκλογές

- Ένα δείπνο σε γνωστό εστιατόριο και στο επίκεντρο ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής
- Θεωρεί δεδομένο πως ο λαός θα "μαυρίσει" στις κάλπες τον Αλέξη Τσίπρα
- Όσο δεδομένη θεωρεί και την πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη όποτε κι αν γίνουν εκλογές
- Πιστεύει πως παρά της διεργασίες για σύσταση νέου φορέα, η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να αναβιώσει
- Επιμένει πως δεν "κοιτά" την καρέκλα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ζητά εκλογή από τον λαό

Ένα γιορτινό γεύμα με αμιγώς γαλλικό μενού με συνδαιτυμόνες τον Κώστα Καραμανλή και πολιτικούς φίλους οργανώθηκε την Τετάρτη σε γνωστό εστιατόριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News. Την πρόσκληση απηύθυνε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διδάσκει από τον Σεπτέμβριο στην έδρα "Κωνσταντίνος Καραμανλής", στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Στο τραπέζι, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Οικονομικών παρακάθισαν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, ο Κώστας Καραμανλής, ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτής Σερρών και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.

Η "μαύρη" ψήφος και η "κλεψύδρα" του Τσίπρα

Η συζήτηση, όπως ήταν λογικό, επικεντρώθηκε και στα πολιτκά δρώμενα. Ο Κώστας Καραμανλής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες κατά βάση ψηφίζουν με αρνητικό πρόσημο, δηλαδή καταψηφίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση που θεωρούν ότι τους έχει απογοητεύσει.

Έτσι προβλέπει ότι θα συμβεί και τώρα: "Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, ο κόσμος θα καταψηφίσει τον Τσίπρα. Έτσι γίνεται πάντα -τώρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι θέμα προσώπων. Οι πολίτες, όταν απογοητεύονται από έναν πρωθυπουργό, πάνε στον επόμενο".

Στο κρίσιμο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές αποφεύγει συστηματικά να κάνει πρόβλεψη, αν και πάγια θέση του εδώ και καιρό είναι ότι δεν προβλέπει σύντομα κάλπες.

"Μεταβάλλεται τόσο γρήγορα το τοπίο στη Δύση και την Ελλάδα, ώστε κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη", συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του, εκτιμώντας πάντως ότι η κλεψύδρα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕλ έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. "Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Συμβιβάστηκε και απογοήτευσε ένα αντιμνημονιακό κοινό, το οποίο θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να εκφραστεί μέσω άλλων κομμάτων. Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση", είναι η άποψή του.

Θετικό το πρόσημο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το τελευταίο διάστημα, ο Κ. Καραμανλής εκφράζεται, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, θετικά για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, ενώ οι δυο τους έχουν αναπτύξει και κοινωνικές σχέσεις.

"Ο Κυριάκος έναν χρόνο τώρα έχει δείξει αντοχές και έχει κρατήσει το κόμμα ενωμένο", τονίζει και προβλέπει ότι η ΝΔ έχει σίγουρη την πρωτιά στις επόμενες εκλογές.

"Η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα όποτε γίνουθν οι εκλογές. Το θέμα της αυτοδυναμίας δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Εξαρτάται από το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες', λέει όταν ρωτάται σχετικά.

"Δεν αναβιώνει η Κεντροαριστερά"

Σε ό, τι αφορά τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην Κεντροαριστερά για τη δημιουργία νέου φορέα, όσο και στον χώρο που βρίσκεται δεξιά της ΝΔ, έχει συγκεκριμένη άποψη.

Για την Κεντροαριστερά πιστεύει ότι δύσκολα θα αναβιώσει. Το επιχείρημά του, συγκεκριμένο: "Τον συγκεκριμένο χώρο προσπαθεί να τον καταλάβει ο Τσίπρας". Σε ό, τι αφορά τη δημιουργία νέου πατριωτικού δεξιού φορέα, εκτιμά ίοτι υπάρχει χώρος, αλλά δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση ενός τέτοιου εγχειρήματος. "Το όποιο νέο δεξιό κόμμα θα βρεθεί μπροστά στην πραγματικίοτητα των μνημονίων", λέει.

"Μονόδρομος το ευρώ"

Την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, πάντως, τη θεωρεί μονόδρομο. "Η Ελλάδα, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι μικρή χώρα. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εκτός ευρώ", αναφέρει συχνά - πυκνά. Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει και την "γερμανοποίηση της Ευρώπης", κυρίως από τη σκοπιά ότι η γερμανική κοινή γνώμη έχει εμμονές που εγκλωβίζουν τόσο την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γεγονός είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής, παρά τις συνεχείς επισκέψεις του σε πολλά μέρη της χώρας και την παρότρυνση που δέχεται να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στο μέλλον, απαντά στερεότυπα: "Δεν με ενδιαφέρει".

Ωστόσο, η πολιτική του άποψη για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου και να εκλέγεται απευθείας από τον λαό παραμένει.

"Το 2009 και το 2015 το πολιτικό σύστημα εκβιάστηκε με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ορθότερο ο Πρόεδρος να έχει συξημένες αρμοδιότητες και να εκλέγεται απευθείας από τον λαό", λέει σε κάθε ευκαιρία.

Κι αυτό παρότι έχει καταλήξει στην άποχη πως μεταξύ υποψηφίων δεν σημαίνει ότι θα κερδίζει πάντα εκείνος που έχει την πιο συγκροτημένη πολιτική σκέψη. "Ο κόσμος στην κάλπη λειτουργεί αντισυμβατικά", επιμένει να υποστηρίζει.

Πηγή: Real News

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση