Αυτός είναι ο ΕΚΑΜίτης πρώην αστυνομικός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 14:31 Αυτός είναι ο ΕΚΑΜίτης πρώην αστυνομικός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού Φωτογραφία από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Ο απόστρατος αστυνομικός είχε κάνει 1 χρόνο φυλακή. Το καλοκαίρι του 2014, μετά και την αποφυλάκισή του, φαίνεται ότι ανέλαβε δράση για την ανατίναξη των φυλακών.

Ο Χρήστος Πατουχέας, είναι ο συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος έχοντας αποταχθεί από το Σώμα, είχε ασχοληθεί με αλυκές στη Μάνη.

O απόστρατος αστυνομικός υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ και στη συνέχεια στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Αποτάχθηκε το 2002 όταν κατηγορήθηκε για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λακωνία.

Φέρεται στα μέσα της δεκαετίας του '90 να έχει υπηρετήσει στη φρουρά ασφαλείας του Ελληνικού Προξενείο στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας, από όπου οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν πως απέκτησε τις επαφές προμήθειας βαρύ οπλισμού μέσω Αλβανικών διαύλων. 

Το καλοκαίρι του 2013 κατηγορήθηκε για διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο, υπόθεση για την οποία μπήκε στη φυλακή.

Αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2014, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας φαίνεται να ανέλαβε την προμήθεια και απόκρυψη οπλισμού για εκείνους που σχεδιάζαν την επίθεση και ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 37χρονος Θεοχάρης, συνελήφθη για ληστεία περιπτέρου και υπόθεση ναρκωτικών. Φυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Αποτύπωμάτα του, εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο της γιάφκας στην Ανάβυσσο.

Στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, διαπιστώνουν ότι οι σχεδιαστές της απόπειρας απόδρασης είχαν «καθετοποιήσει» τους ρόλους του κάθε πυρήνα που θα βοηθήσει στην υλοποίησή του σχεδίου. 

Δηλαδή, άλλος είχε αναλάβει την προμήθεια οπλισμού, άλλος την ενοικίαση οικημάτων, άλλος την εξεύρεση οχημάτων και άλλος την προμήθεια εκρηκτικών.

Πολύ πιθανόν το κάθε μέλος της ομάδας, μπορεί να μην γνώριζε τον αποδέκτη των ενεργειών του, ίσως ακόμη και το σκοπό. Ουσιαστικά, «πουλούσαν» εκδούλευση στον κουμανταδόρο.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στην Αττική.

thetoc.gr

Συνέλαβαν συνεργούς του Ξηρού - Πως έφτασαν στα ίχνη τους

Προσαρμοσμένη αναζήτηση