Ο χρησμός από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα - Ν. Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 16:56 Ο χρησμός από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα - Ν. Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015

- Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν σαφής για τον ΕΝΦΙΑ του 2015
- Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
- Υπογράμμισε πως τα χρήματα από αυτή την αλλαγή που θα συγκεντρωθούν είναι 2 δισ. ευρώ αντί για 3,4 του ΕΝΦΙΑ
- Για το debate του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως ισχύει η διαθεσιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Μία ιδιαίτερα μυστήρια δήλωση έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, η οποία έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και συζητήσεις για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών και εφόσον φυσικά είναι πρώτο κόμμα και με αυτοδυναμία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM, ο Νίκος Παππάς απάντησε για τον ΕΝΦΙΑ με μία δήλωση που μοιάζει με χρησμό της Πυθίας. Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο κ. Παππάς άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα εισπραχθεί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως για το 2015 έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός, ο οποίος είναι σαφής, αλλά θα αναθεωρηθεί. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναδρομικά να δώσει πίσω τα λεφτά από τον ΕΝΦΙΑ, πιθανότατα, εννοώντας τα λεφτά που έχουν καταβληθεί για τον ΕΝΦΙΑ του 2014.

Όπως υπογράμμισε, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία, σημειώνοντας πως έχουν αποτιμήσει το ύψος του φόρου από αυτή την αλλαγή στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Παππάς είπε πως αυτή η αλλαγή θα γίνει άμεσα, κάτι όμως που προκαλεί απορία για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει (στην περίπτωση νίκης στις εκλογές) να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Ερώτημα αναπάντητο μένει τι θα γίνει και με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014 που έχουν απομείνει, μιας και η προτελευταία πληρώνεται τέλη Ιανουαρίου και η τελευταία τέλη Φεβρουαρίου.

Τι σχολίασε ο Νίκος Παππάς για το debate Σαμαρά - Τσίπρα

Ο κ. Παππάς στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε πως εάν δεχθεί τη διεξαγωγή debate ο Αντώνης Σαμαράς, ισχύει η διαθεσιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα χαιρετίσουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση