Ισόπαλοι Σαμαράς - Τσίπρας στην καταλληλότητα πρωθυπουργού - Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 19:29 Ισόπαλοι Σαμαράς - Τσίπρας στην καταλληλότητα πρωθυπουργού - Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Στο 3,8% διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα "Επένδυση".

Η διαφορά μεγάλωσε κατά μια μονάδα μέσα σε μια εβδομάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Σχεδόν ισόπαλοι Σαμαράς - Τσίπρας στο ερώτημα περί καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού.

Νέα άνοδος στην παράσταση νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπερνά το 80%. Τις κυβερνήσεις συνεργασίας δείχνουν να προκρίνουν οι ψηφοφόροι.

Πάντως, η έρευνα καταγράφει και πάλι μια σειρά από αντιφατικά εκ πρώτης όψεως στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα αλλά και τη δυσκολία προβλεψιμότητας της εκλογικής μάχης.

Μικρότερη διαφορά δίνει το Βεργίνα TV

Με 1,9 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση, που έγινε από την εταιρεία Interview, σε δείγμα 1.000 ατόμων, στις 14 και 15 Ιανουαρίου, για λογαριασμό της Βεργίνα TV.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 30%, η ΝΔ 28,1%, το Ποτάμι 5%, η Χρυσή Αυγή 4,9%, το ΚΚΕ 4%, το ΠΑΣΟΚ 3,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,7%.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση