Σαμαράς: Κατάργηση τεκμηρίων, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 7%, φόρος στις επιχειρήσεις στο 15%

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 11:13 Σαμαράς: Κατάργηση τεκμηρίων, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 7%, φόρος στις επιχειρήσεις στο 15%

«Όχι σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος» - Ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανίσει τη μεσαία τάξη και κάθε επιχειρηματία- Θα συνεργαστούμε με κάθε φιλοευρωπαϊκή δύναμη - Και σταδιακή μείωση ΦΠΑ και φόρου φυσικών προσώπων

Μείωση φορολογικών συντελεστών προαναγγέλλει ο κ. Αντώνης Σαμαράς ενώ παράλληλα προειδοποιεί πως ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.

Ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα “Αγορά” περιγράφει την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει εφόσον βέβαια οι ψηφοφόροι ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Το πρωθυπουργικό πλάνο περιλαμβάνει μείωση φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ που προκάλεσε την μεγαλύτερη “αιμορραγία” στην βάση της ΝΔ δεσμεύεται πως θα μειωθεί κατα 7% το 2015 ενώ στα δύο επόμενα έτη (2016-2017) ο συντελεστής θα κατέβει στο 1% του ΑΕΠ απο 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί το 2015 ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί σταδιακά απο το 15% στο 25%, ο ανώτατος συντελεστής στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων θα υποχωρήσει στο 33%, ενω θα καταργηθούν τα τεκμήρια και θα μειωθούν οι περισσότεροι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ” εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος καθώς εκτιμά ότι θα μπερδέψει τα πράγματα για την χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο με «υβριστές»- αναφερόμενος στην άρνηση του για απευθείας τηλεοπτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα- λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «νομιμοποίηση στην αθλιότητα τους δεν δίνω».

Σε περίπτωση πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει την πρόθεση του να συνεργαστεί με κάθε φιλοευρωπαϊκό κόμμα.

Συνεχίζει δε, λέγοντας ότι «θα επιδιώξω, λοιπόν, κυβέρνηση συνεργασίας με όλους όσοι συμμερίζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις μεταρρυθμίσεις.

Για μια ακόμη φορά αναφέρεται στο τέλος του μνημονίου, χαρακτηρίζοντας το παρελθόν: «Το μνημόνιο τελειώνει, Η τρόικα, όπως την ξέρουμε, δεν θα υπάρχει πια. Η παρουσία τους εδώ θα είναι πολύ πιο αραιή και πολύ διακριτική. Δόσεις δεν θα υπάρχουν.

Για το θέμα της ευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι προέχει η αποκατάσταση της πλήρους βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη», καθώς έχει κοπεί το ονομαστικό μας χρέος κατά 40% από το 2012, όπως αναλόγως και τα επιτόκια δανεισμού μας, τα οποία από το άνω του 5%, έχουν πέσει κάτω από 2%.

Με βάση αυτά ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «δεν μπερδεύεις τα πράγματα περισσότερο όταν είσαι τόσο κοντά στους στόχους σου».

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση με συντελεστή 60% των μη φτωχών, ο κ. Σαμαράς την χαρακτηρίζει « αφανισμό της μεσαίας τάξης και κάθε επιχειρηματία».

Επίσης ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο ότι με την επανεκλογή της κυβέρνησης θα μπορούσαμε να κλείσουμε την διαπραγμάτευση ως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ εκφράζει την πεποίθηση του ότι «μόλις φύγει από τη μέση η αβεβαιότητα, όλοι θα έχουν διάθεση πλέον να υπάρξει και η συμφωνία για το τέλος του μνημονίου και η νέα συμφωνία για την επόμενη ημέρα».

Τέλος προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα σε νέο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πήγαιναν για μαλλί και θα έβγαιναν κουρεμένοι. Οι ίδιοι. Όχι το χρέος».

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση