Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 09:23 Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει

Συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.  Αυτή την ώρα ο ευρωπαίος επίτροπος συναντάνται με τον υπουργό Οικονομικών,  Ευκλείδη Τσακαλώτο.Προσερχόμενος ο κ Μοσκοβισί είπε ότι η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα, επισήμανε ότι είμαστε πιο κοντά σε κάποιες συζητήσεις αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει.

O κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, με την προειδοποίηση απέναντι στην Αθήνα ότι ο εκλογικός κύκλος που ανοίγει στην Ευρώπη μετά τον Φεβρουάριο κάνει απαγορευτική για την Αθήνα την διατήρηση της εκκρεμότητας με την αξιολόγηση. 

Ο Μοσκοβισί που έχει παίξει και στο παρελθόν το ρόλο του φιλικού μεσολαβητή, στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να επισημάνει στον πρωθυπουργό ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το Φεβρουάριο για να μην χαθεί η ευκαιρία ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και πριν η Ευρώπη μπει σε κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, σε Ολλανδία,Γαλλία και Γερμανία.

O Πιέρ Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα μέσω του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στο Στρασβούργο. «Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση άμεσα και να μην χαθεί ο Φεβρουάριος, δεν υπάρχουν περιθώρια για Μάρτη ή Απρίλη», διεμήνυσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος Επίτροπος ο οποίος θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μια ύστατη προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα της αξιολόγησης.
Ο κ. Μοσκοβισί δείχνει να εκτιμά ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει εγκαίρως εφόσον το ΔΝΤ πάψει να έχει παράλογες απαιτήσεις και να στηρίζεται σε λανθασμένους υπολογισμούς. Η Κομισιόν φαίνεται ότι έχει αναλάβει έναν ρόλο «γεφυροποιού», αλλά παραμένει πιστή στη γραμμή της ότι «χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα», ενώ προσπαθεί να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να μην δείξει αδιαλλαξία ή να τρενάρει την διαπραγμάτευση.

Κομισιόν: Η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα δεν συνδέεται με την επιστροφή των θεσμών
«Πολιτικού χαρακτήρα» που δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου του Πιερ Μοσκοβισί την επίσκεψη του επιτρόπου στην Αθήνα. Η Ανίκα Μπράιτχαρτ κατά την ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες επανέλαβε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει»  προσθέτοντας ωστόσο πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» από τον κ. Μοσκοβισί αύριο στην Αθήνα «δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα». 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση