ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδια κατάργησης του ΑΣΕΠ για τον διορισμό εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 09:01 ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδια κατάργησης του ΑΣΕΠ για τον διορισμό εκπαιδευτικών

Τάδε έφη η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καλαμαρά, χωρίς ωστόσο να αναφέρει εαν το ΑΣΕΠ θα αντικατασταθεί

«Βόμβα» σε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τον διορισμό των εκπαιδευτικών βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προαναγγέλλει την κατάργηση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»!

Στην ατζέντα του κόμματος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όπου οι προσλήψεις και οι διορισμοί πλεονάζουν, δεν χωράει η λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη του δεν λειτουργεί όπως πρέπει.

«Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που εξετάζονται οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί», επισημαίνει στον «Ε.Τ.» η Εφη Καλαμαρά, η υπεύθυνη Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς το κόμμα δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο τρόπος επιλογής των εργαζομένων στο Δημόσιο στη μακρά λίστα των μόνιμων προσλήψεων την οποία επιθυμούν να φτιάξουν. 

Βέβαια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι μέχρι να βρει ένα νέο «διαγωνισμό ΑΣΕΠ» θα έχει κάνει μόνιμες προσλήψεις από τους εναπομείναντες επιτυχόντες του… διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008 και στη συνέχεια οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση την προϋπηρεσία. 

Παράλληλα υπόσχεται εξάλειψη της εργασιακής εφεδρείας με πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, βάζοντας «τέλος» στους ωρομίσθιους. Πάντως στην ερώτηση, αν του χρόνου οι μόνιμες προσλήψεις θα δώσουν λύση στο «βραχνά» των κενών που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η απάντηση είναι «θα δείξει». 

Οι θέσεις του κόμματος για την Παιδεία δεν σταματάνε εκεί, με τις αλλαγές να είναι ισοπεδωτικές και σε άλλα παρακλάδια του τομέα της εκπαίδευσης, όπως η ραχοκοκαλιά των εκπαιδευτικών βαθμίδων, το εξεταστικό σύστημα αλλά και η διοίκηση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση