Στους αναποφάσιστους της μεσαίας τάξης επικεντρώνει ο πρωθυπουργός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 09:05 Στους αναποφάσιστους της μεσαίας τάξης επικεντρώνει ο πρωθυπουργός

Έκκληση του πρωθυπουργού στους ψηφοφόρους να μην χαθεί ούτε μία ψήφος

Χωρίς να εγκαταλείπει τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές στην μεσαία τάξη στην οποία εκτιμάται ότι ανήκει η πλειοψηφία των αναποφάσιστων που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Από την Καλαμάτα όπου είχε θερμή υποδοχή από τους συντοπίτες του μεσσήνιους ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους να μην χαθεί ούτε μία ψήφος.

«Έστω και μία ψήφος μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση και τις 50 έδρες που θα πάρει το πρώτο κόμμα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν κερδίσει η ΝΔ την επομένη θα σχηματίσει κυβέρνηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες ούτε στις ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά ούτε και στις αντιευρωπαϊκές όπως το ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία ότι «δεν έχει πρόγραμμα αλλά ασυναρτησίες, με τις θέσεις του θα φέρει την χώρα σε σύγκρουση με την ΕΕ και ότι τελικά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει συνέχιση των μνημονίων».

Αντίθετα υποσχέθηκε ότι αν κερδίσει η ΝΔ θα υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές, θα τελειώσουν τα μνημόνια, η χώρα θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει τους βολεμένους που έχασαν τα προνόμιά τους τύπου Φωτόπουλου και το λόμπυ της δραχμής που αφού έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό τώρα θέλουν επιστροφή στην δραχμή για να αγοράσουν τα πάντα φθηνά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.



Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι

-από το 2015 θα αρχίσει η μείωση στην φορολογία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εισοδημάτων

-θα αρχίσει η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και η απόδοσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

-δεν θα υπάρξει νέα περικοπή στις συντάξεις.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σαμαράς δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία του ιατρικού κλάδου, σήμερα θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικηγόρων και την Τρίτη θα μιλήσει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Παράλληλα την Τετάρτη θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει στο Βελλίδειο σε μία συγκέντρωση που θα δώσει το παρόν και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. H προεκλογική περίοδος θα κλείσει με την συγκέντρωση στην Αθήνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και ήδη γίνεται προσπάθεια από τον κομματικό μηχανισμό να ενεργοποιηθούν οι απογοητευμένοι γαλάζιοι ψηφοφόροι για μία αξιοπρεπή συγκέντρωση.



Οι μετρήσεις δείχνουν μείωση της διαφοράς αλλά σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστεί ότι έστω και την τελευταία ώρα το σημαντικό τμήμα των αναποφάσιστων θα αποδοκιμάσει την «αποσταθεροποίηση και την περιπέτεια που συνεπάγεται τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα ποσοστό περί το 15% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο. Οι ποιοτικές μετρήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό είναι ψηφοφόροι που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΝΔ και σε ποσοστό 70% δηλώνουν ευρωπαιστές. Επισείοντας τον κίνδυνο ρήξης με την Ευρωπαική Ένωση από τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό το κοινό. Ωστόσο τα περισσότερα γαλάζια στελέχη δεν είναι αισιόδοξα καθώς θεωρούν ότι στην αρχή της περιόδου έγιναν λάθη και ότι μπορεί η διαφορά να μειωθεί περισσότερο αλλά δύσκολα θα υπάρξει ολική ανατροπή.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση