Τσίπρας: «Θα βρούμε 3 δις από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα & στα καπνικά είδη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 10:24 Τσίπρας: «Θα βρούμε 3 δις από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα & στα καπνικά είδη»

Το δημοσιονομικό ισοδύναμο για την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα βρεθεί όχι «με νέους φόρους στην μικρομεσαία παραγωγή αλλά μέσα "από στοχευμένες παρεμβάσεις που απαιτούν πολιτική βούληση ρήξης με συμφέροντα στο τομέα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής αλλά και στον τομέα του λαθρεμπορίου".

Αυτό αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Καρδίτσα στη συνάντησή του με τους αγροτικούς συλλόγους και τον Αμπελοοινικό Σύλλογο.

Πρώτος στόχος, όπως είπε, είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου "στα καύσιμα, στα καπνικά είδη που σύμφωνα με εμπεριστατωμένες μελέτες ουδέτερων οργανισμών και αρχών πέραν πάσης αμφιβολίας ακόμα και ο συμπατριώτης σας ο κ. Σούρλας ο οποίος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και είναι επικεφαλής της επιτροπής διαφάνειας έχει κάνει μελέτες και μιλάει για τεράστια ποσά για πάνω από 10 δις που χάνονται ετησίως".
«Εμείς πιστεύουμε ότι από αυτά τα 10 δις και είναι μετριοπαθείς οι εκτιμήσεις ότι σε συνδυασμό με τις λίστες που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ μπορούμε να έχουμε 3 δις στο δημόσιο ταμείο. Άρα θα αντικαταστήσουμε αυτούς τους φόρους που σήμερα επιβαρύνουν τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με έσοδα τα οποία θα έρθουν στο δημόσιο ταμείο μέσω μια στοχευμένης σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα και αυτό ξέρετε είναι θέμα πολιτικής βούλησης που δεν είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανδρέας Μαραθιάς

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση