Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο ζητάει η Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 11:46 Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο ζητάει η Τουρκία

Ενοχλεί η παρουσία πλοίων της Συμμαχίας στα νερά του Αιγαίου την Άγκυρα. Με τον πιο επίσημο τρόπο μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Γιενί Σαφάκ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, ζήτησε στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες να τερματιστεί η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές.

Το επίσημο αίτημα της Τουρκίας δείχνει τις προθέσεις της Άγκυρας, όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θέλουν να το ακούνε ούτε για αστείο τόσο οι Γερμανοί, όσο όμως και οι Βρετανοί.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η παρουσία των ΝΑΤΟϊκων πλοίον δεν συνέβαλε παρά σε ποσοστό 3% στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, ωστόσο δεν φαίνεται τα αίτια του αιτήματος της Τουρκίας έχουν να κάνουν μόνο με το μεταναστευτικό.
Η παρουσία των συμμαχικών πλοίων στην περιοχή δεν δυσκολεύει την Άγκυρα μόνο με την καταγραφή των περιστατικών που αφορούν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων αλλά και την δραστηριότητα του Ναυτικού και του Λιμενικού της Άγκυρας που τον τελευταίο καιρό σε σχεδόν καθημερινή βάση προκαλούν με τις κινήσεις και τη συμπεριφορά τους.
Η παρουσία των συμμαχικών πλοίων στην περιοχή κάνουν πιο εύκολη για την ελληνική πλευρά την πιστοποίηση της τουρκικής παραβατικότητας.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση