Λεβέντης: Θα τα ψηφίσουν όλα για να παραμείνουν στην εξουσία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 16:50 Λεβέντης: Θα τα ψηφίσουν όλα για να παραμείνουν στην εξουσία

«Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν λίγες εβδομάδες στις καρέκλες».

«Θα τα ψηφίσουν όλα για να παραμείνουν στην εξουσία» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά fm», αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και διευκρινίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό κερδίζουν λίγες εβδομάδες στις καρέκλες».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, ότι η ΕΚ δεν θα ψηφίσει κανένα από τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. «Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες θέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και τις παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, οι διπλές και τριπλές συντάξεις να γίνουν μία, με πλαφόν τα 1.500 ευρώ και να καταργηθούν οι συντάξεις των πλουσίων που καταβάλλονται σε 80 χιλιάδες συνταξιούχους», υπογράμμισε ο Β. Λεβέντης.

Για τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της ΕΚ είπε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν. Γι’ αυτό τον λόγο προτείνουμε να προσληφθούν οπλίτες 5ετούς θητείας και να αγορασθούν 30 αεροσκάφη F-35, 5ης γενιάς. Δεν είναι σωστό να υπάρχει καθημερινό πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Κάποια στιγμή μπορεί και να έχουμε ατύχημα στο Αιγαίο. Οι γείτονές μας, δυστυχώς, κάνουν τρέλες, λένε ότι θα διεκδικήσουν νησιά του Αιγαίου και εμείς τους απαντάμε στους ίδιους τόνους, ότι ας τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Όλα αυτά φοβάμαι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο».

Για τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Όσο δεν συστήνεται ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των εταιριών έρευνας, τόσο αυξάνεται η καχυποψία των πολιτών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 οι έρευνες έδειχναν την Ένωση Κεντρώων στο 2% και πήραμε 4%. Εγώ βλέπω άλλη δυναμική στην κοινωνία και άλλη πραγματικότητα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ακόμη, ότι η ΝΔ δεν είναι 16 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διαφορά τους κυμαίνεται γύρω στις 6-7 μονάδες. Και το ΠΑΣΟΚ το δίνουν ανεβασμένο γιατί η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει το δεκανίκι της».

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης προέβλεψε ότι θα έχουμε διπλές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές, παρότι θα ψηφίσει τα μέτρα, τα οποία όμως δεν θα αντέξει η κοινωνία και θα καταρρεύσει δημοσκοπικά. Εάν αργήσει πολύ, θα πέσει πολύ χαμηλά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το θέλει ο κ. Τσίπρας. Άρα, θα γίνουν εκλογές σύντομα με σταυρό, αλλά και η ΝΔ που θα έρθει δεν θα αντέξει περισσότερο από 6 μήνες και οι εκλογές που θα γίνουν τότε θα είναι με απλή αναλογική. Τότε θα έχουμε την Οικουμενική κυβέρνηση την οποία ζητάω χρόνια τώρα και η οποία θα γίνει με καθυστέρηση 7 ετών».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση