Διέφυγε στην Ιταλία ο Σώρρας; Όλες οι εξελίξεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 09:35 Διέφυγε στην Ιταλία ο Σώρρας; Όλες οι εξελίξεις

Στο "μικροσκόπιο" της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο - διάγγελμα!

Ενδείξεις ότι ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βαία, έφυγαν ακτοπλοϊκώς από Πάτρα για Ιταλία έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να κρύβεται στην χώρα μας όπως ο ίδιος επικαλείται.

Σε περίπτωση που έχει διαφύγει σε γειτονική χώρα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, πριν εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρισκόταν η σύζυγός του η οποία όταν κατάλαβε ότι η δίκη θα γινόταν κανονικά, έφυγε τρέχοντας να ενημερώσει τον σύζυγό της και να οργανώσουν την φυγή τους.

Από μία πρώτη έρευνα στις αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει τις εναέριες μεταφορές για την διαφυγή του και αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό του από τα στίγματα των τηλεφωνικών και διαδικτυακών του επικοινωνιών.

Την ίδια ώρα ερευνούν την προέλευση του διαδικτυακού παραληρημματικού μανιφέστου. Αναζητούν ηλεκτρονικά ίχνη του κόμβου μετάδοσης, αποστολής και του παραλήπτη προκειμένου να βρεθεί έστω και ένα στίγμα του χώρου παρουσίας του αναζητούμενου ζευγαριού.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αναμένονται την Δευτέρα. Στο μεταξύ, το Σάββατο έγιναν έρευνες στις οικίες των τεσσάρων παιδιών του καταζητούμενου σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Μεσόγεια.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το «επίσημο» τηλέφωνο του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της συζύγου του έκλεισαν από το μεσημέρι της Παρασκευής λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης. 

Στο "μικροσκόπιο" το βίντεο παραλήρημα

Παράλληλα, στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα με το διάγγελμα του Αρτέμη Σώρρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το μαγνητοσκοπημένο βίντεο αναρτήθηκε είτε από ίντερνετ καφέ -πιθανώς στην επαρχία- είτε από κάποιον οπαδό του.

Με ένα βίντεο 21 λεπτών και 22 δευτερολέπτων που ανέβασε στο facebook μιλά για τη διαμάχη με τον κουμπάρο του, αφήνει αιχμές για το δικαστικό σώμα και απειλεί πως θα επανέλθει με λεπτομέρειες για την υπόθεση θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του.

Μέσα από ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό σε άγνωστη τοποθεσία και φορώντας μαύρα ρούχα, καλεί τους οπαδούς του να συνεχίσουν «τον πόλεμο κατά του κατεστημένου και της δικαιοσύνης» ενώ εξαπολύει επίθεση στα ΜΜΕ που όπως υποστηρίζει τον πολεμούν σκόπιμα. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως θα αντισταθεί και δεν θα παραδοθεί ποτέ.

Μεταξύ άλλων λέει πως στην Ελλήνων Πολιτεία που ονειρεύεται δεν θα υπάρχουν φυλακές και τονίζει πως η δίκη του ήταν παρωδία. «Εάν με βάλουν φυλακή θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στη βουλή. Να καταλάβουν κάποιοι πως είσαστε πολλοί. Συσπειρωθείτε με τα πανό σας για τα 600 δισ. που είναι δικά σας. Μην ακούτε αυτούς που προσπαθούν να παραποιήσουν κάθε χαρτί...».

Ο Αρτέμης Σώρρας καλεί τους οπαδούς του να ξεσηκωθούν πιθανότατα για να τον σώσουν. «Τι περιμένετε; Δικά σας είναι τα λεφτά! Ξεσηκωθείτε μην τους αφήνετε να σας δουλεύουν άλλο. Τι περιμένετε; Να λέει το κάθε κανάλι το κοντό του και το μακρύ του; Όποιος ξαναπεί σε κανάλι αυτά που θέλει και δεν τα αποδείξει λιώστε τον στη μήνυση. Φτάνει πια! Αφού τους αρέσει το δικαστικό τους σύστημα, πηγαίνετε με το δικαστικό του σύστημα και λιώστε τους στις μηνύσεις. Ενωθείτε»!

Προς το τέλος του βίντεο ο Αρτέμης Σώρρας ανεβάζει τους τόνους: «Βγαίνουν στα κανάλια όλα τα φρικιά και λένε ότι θέλουν. Η εντολή μου είναι να μην κάνετε βήμα πίσω! Ενωθείτε και διοικήστε τις περιφέρειές σας. Το τι θα γίνει με εμένα είναι άλλη ιστορία. Τίποτα δεν έχει ο Σώρρας. Όλα δικά σας είναι. Σας τα μεταβίβασα όλα! Το κεφάλι ψηλά. Εμένα δεν θα με λυγίσουν. Δεν θα λυγίσουν ούτε τα γόνατα ούτε το κεφάλι»

Κλείνοντας ο Αρτέμης Σώρρας αναφέρεται στη γυναίκα του και υποστηρίζει ότι καταδικάστηκε άδικα επειδή στόχος ήταν ο ίδιος: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είναι γυναίκα μου και όσο αντέξει. Μεγάλη μου τιμή που είστε αδέρφια μου και αίμα μου όλοι εσείς. Ο πολεμιστής αν χρειαστεί σκοτώνει για να πετύχει το σκοπό του. Θα είμαι πάντα μαζί σας ακόμα και αν δεν είμαι μαζί σας. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς»

Με πληροφορίες από thetoc.gr / newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση