“Συναγερμός” στη ΝΔ για εκροή καταθέσεων και capital controls – Συνάντηση Μητσοτάκη με Στουρνάρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 20:56 “Συναγερμός” στη ΝΔ για εκροή καταθέσεων και capital controls – Συνάντηση Μητσοτάκη με Στουρνάρα
Έντονη είναι η ανησυχία που εκφράζεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πορεία της οικονομίας, τη μείωση των καταθέσεων, μια πιθανή εκ νέου αυστηροποίηση των capital controls αλλά και την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας.

Αυτοί ακριβώς οι προβληματισμοί που κυριαρχούν στη Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Τι θα συζητήσουν οι δύο άνδρες;

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των θεμάτων συζήτησης θα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και η εκροή καταθέσεων που έφτασε τους πρώτους μήνες του 2017, στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει έντονη ανησυχία για τα capital controls, που όπως υποστηρίζουν, αν συνεχιστεί η αρνητική τάση τις καταθέσεις, ίσως χρειαστεί σύντομα αυστηροποίησής τους.

Τέλος ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Στουρνάρα αναμένεται να είναι και εκείνο της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της αναμονής για την ποσοτική χαλάρωση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση