Τσίπρας στην Ομόνοια: Τον επόμενο μήνα στη ΝΔ θα ψάχνουν νέο αρχηγό - Σίγουρη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 22:13 Τσίπρας στην Ομόνοια: Τον επόμενο μήνα στη ΝΔ θα ψάχνουν νέο αρχηγό - Σίγουρη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή

- Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, πραγματοποιείται στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απογοητεύτηκε από τις δηλώσεις Ντράγκι
- "Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του"
- "Αυτοί έχουν τη στήριξη της κας Μέρκελ. Να τη χαίρονται"
- "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ"
- Παρόντες ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos (Μπορούμε), που είναι η νέα μεγάλη πολιτική δύναμη στην Ισπανία και ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Πιερ Λοράν
- Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με την διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (στις 3 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο) και αργότερα με συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Για ιστορικό θρίαμβο του λαού έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Ομόνοια.

Με σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και "το αύριο είναι στα χέρια σας", ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι απογοητεύθηκε από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ενώ εκτός από την πρωθυπουργία της χώρας, θα χάσει και την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς "τον Φεβρουάριο θα ψάχνουν νέο αρχηγό". 

"Την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας. Που θα νικήσει το φόβο και το πόνο. Που θα τιμωρήσει τους τρομοκρατημένους τρομοκράτες του. Τη Κυριακή δεν αλλάζουμε απλά σελίδα. Αλλάζουμε εποχή. Και προχωράμε όλοι μαζί. Ότι κι αν ψηφίζαμε μέχρι χτες. Όλοι μαζί, για να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Τον ήλιο της Δικαιοσύνης, τον ήλιο της Δημοκρατίας, τον ήλιο της αξιοπρέπειας.
Όλοι μαζί γιατί η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις. Η απόγνωση δεν κάνει διακρίσεις. Τα λουκέτα δεν κάνουν διακρίσεις. Όλοι μαζί, γιατί ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Και συνέχισε: "Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε. Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής".

Επίθεση σε Σαμαρά: Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι κακοποίησε το αξίωμα του πρωθυπουργού: "Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα. Ίσως τα μόνα που ταιριάζουν στη σκοτεινή τους πολιτική. Στις σκοτεινές τους διασυνδέσεις. Στο σκοτάδι που εκπροσωπούν. Με τη μουτζούρα της μαύρης προπαγάνδας τους, όμως, μουτζουρώνουν ταυτόχρονα τη διεθνή θέση της χώρας. Μουτζουρώνουν τη δημοκρατία. Μουτζουρώνουν το αύριο. Δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατηθούν στην εξουσία. Με μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου.
Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία, και το λαό του, όσο ο κύριος Σαμαράς. Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου. Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα το δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στο μονόλογο και το μοντάζ.

Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του διχασμού. Αυτοί με το φόβο, εμείς με τα επιχειρήματα. Αυτοί με λόγο διχαστικό προσπαθούν να περισώσουν την εξουσία τους. Εμείς με λόγο ενωτικό, πατριωτικό προσπαθούμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε έναν αγώνα κοινό και δίκαιο".

Το Grexit

Αναφερόμενος στα σενάρια για Grexit, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, απάντησαν άλλωστε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. "Απάντησε ο ευρωπαϊκός τύπος. Απάντησαν οικονομολόγοι και ειδικοί με διεθνές κύρος. Στον διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό, όμως, κήρυγμα του κου Σαμαρά, στον αντικομμουνισμό που ξεσήκωσε από τα μπαούλα με τη ναφθαλίνη, εμείς απαντάμε με κάλεσμα εθνικής και μαχητικής ομοψυχίας, με κάλεσμα μιας νέας εθνικής ευθύνης.

Στο φόβο, εμείς απαντάμε με την ελπίδα. Και στην τρομοκρατία με το όραμα.  Αυτοί έχουν το φόβο. Αυτοί έχουν το ψέμα. Αυτοί έχουν τη δύναμη του χρήματος, της εξουσίας και της διαπλοκής. Αυτοί έχουν τη στήριξη της κας Μέρκελ. Να τη χαίρονται".

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε:
- Να βάλουμε τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 - Απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Φορολογική Ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.
- Με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους.
- Με την Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται.
- Να προστατέψουμε το 99% της κοινωνίας που λεηλατήθηκε από το μνημόνιο.
- Και να εντοπίσουμε, προκειμένου να πληρώσει, το 1% που συστηματικά φοροδιαφεύγει και παρανομεί.
- Με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και στα τσιγάρα, με το μαύρο χρήμα και την ανομία.

Για αυτό και θα ξεκινήσουμε από κείνους που γεμίζουν λίστες τύπου Λαγκάρντ. Οι λίστες θα βγουν από τα συρτάρια και θα επανελεγχθούν, είτε κάποιοι το θέλουνε είτε όχι.

Τον Φεβρουάριο θα ψάχνουν νέο αρχηγό στη ΝΔ

Και συνέχισε, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον Φεβρουάριο θα ψάχνουν νέο αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία.
"Κάποιοι έφτιαξαν σποτ για να προπαγανδίσουν και να διαφημίσουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μην τους πιστεύετε. Δε μπορούν να κρύψουν την επιθυμία τους. Θέλουν την Ελλάδα χρεοκοπημένη. Αλλά η μόνη χρεοκοπία που θα δούμε τους επόμενους μήνες, είναι η χρεοκοπία του κου Σαμαρά και της ακροδεξιάς του παρέας, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια με το φόβο. Και η μόνη ασφαλής πρόβλεψη για το μέλλον, είναι ότι το Φλεβάρη στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για νέο αρχηγό.

Τους ευχόμαστε το καλύτερο, γιατί την επόμενη ημέρα, επιθυμούμε να έχουμε μια υγιή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα μας ασκεί κριτική, αλλά δε θα στέκεται εμπόδιο στην Εθνική προσπάθεια της σκληρής διαπραγμάτευσης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το εθνικό θέμα του χρέους.

Γιατί εν ονόματι του χρέους έγινε το έγκλημα κατά της Ελλάδας. Και μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας, το χρέος έχει διογκωθεί σε απίστευτο βαθμό. Η οικονομία και η χώρα έχουν καταστραφεί σε απίστευτο βαθμό. Και κάποιοι επιμένουν σε απίστευτο βαθμό στις ίδιες συνταγές. Πρώτος ο κύριος Σαμαράς. Που διαβεβαιώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο! Δεν ήταν βιώσιμο όταν βρισκόταν στο 120% του ΑΕΠ. Και είναι βιώσιμο τώρα, που βρίσκεται στο 180%".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση