Αρχίζουν οι καταθέσεις στη δίκη της Siemens - Απορρίφθηκε η πλειοψηφία των ενστάσεων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 18:35 Αρχίζουν οι καταθέσεις στη δίκη της Siemens - Απορρίφθηκε η πλειοψηφία των ενστάσεων

Στις 28 Απριλίου 2017 αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens, με πρώτο μάρτυρα τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου.

Στο μεταξύ σήμερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσερόιτερ, Ηλία Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να μεταφραστούν έγγραφα της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα. Το δικαστήριοαπέρριψε το αίτημα κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση μέσω των συνηγόρων τους, καθώς και ότι και οι ίδιοι είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε και τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ενώ επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, το ζήτημα θα φανεί κατά τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης. Την ίδια θέση είχε το δικαστήριο και για το αίτημα των κληρονόμων του Εμμ. Σταυριανού, ο οποίος έχει αποβιώσει και κατ' επέλταση έχει παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση