Θεοδωράκης: "Είμαστε η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 00:12

Καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του Ποταμιού έκανε δηλώσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως πριν 300 μέρες "μία παρέα ξεκίνησε το Ποτάμι και σήμερα είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πως "πριν 300 μέρες μία παρέα ξεκίνησε το Ποτάμι πυ σήμερα είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας", κάτι που ήταν σαφής αιχμή για την Χρυσή Αυγή, η οποία εμφανίζεται να ξεπερνά το Ποτάμι στα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ο Στ. Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας πως η προσπάθεια του Ποταμιού ήταν χωρίς λεφτά και προστάτες κι έτσι έφτασε σήμερα να εκπροσωπείται στη Βουλή από 16 βουλευτές.

Στη συνέχεια αποκάλυψε και το... μυστικό της επιτυχίας του Ποταμιού, που όπως είπε ήταν οι εθελοντές του, στους οποίους τόνισε πως θα είναι πάντα ευγνώμων για την εμπιστοσύνη. "Η νίκη είναι δική τους", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έκανε και στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του Ποταμιού, στέλνοντάς τους μήνυμα πως το κόμμα δεν θα τους προδώσει και τους οποίους έκανε υπερήφανους.

Αναφερόμενος ξανά στην Χρυσή Αυγή, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως η ψήφος στο Ποτάμι δεν ήταν ψληφος θυμού αλλά λογικής και τόνισε πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αφού η χώρα "βρίσκεται ακόμη ένα βήμα από το γκρεμό".

Συγχαρητήρια σε Τσίπρα

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρας "για την μεγάλη του νίκη", ωστόσο τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί στις μεγάλες ευθύνες που του αναλογούν.

Υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγές και συνεργασίες, χαρακτήρισε "κακό σημάδι" το ότι οι φετινές εκλογές είχαν μικρότερη συμμετοχή από εκείνες του 2012, ενώ επέρριψε ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, "που δεν επέτρεψαν στους 18ρηδες να συμμετάσχουν στις εκλογές".

"Η κοινωνία δεν θα αλλάξει με θυμό και τσαμπουκάδες και πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες που μισό εκατομμύριο Έλληνες ψηφίζουν αντιδραστικά", είπε... επιστρέφοντας στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ενώ σχετικά με τις συνεργασίες, υπογράμμισε πως οι "κόκκινες γραμμές" του Ποταμιού παραμένουν αδιαπραγμάτευτες και είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, το κοινωνικό πρόγραμμα, οι δουλειές, δηλαδή η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση