Κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα - Θεοδωράκη; Οι όροι που θέτει το Ποτάμι - Τα όχι του Καμμένου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 01:12 Κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα - Θεοδωράκη; Οι όροι που θέτει το Ποτάμι - Τα όχι του Καμμένου

- Καμμένος: «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το "Ποτάμι"»
- Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Σταύρος Θεοδωράκης
- Εθεσε ως "κόκκινες γραμμές" του Ποταμιού τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, το κοινωνικό πρόγραμμα και τις δουλειές
- Συναντήσεις τις επόμενες ημέρες και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς

Εντολή να κυβερνήσει αλλά με την αυτοδυναμία να κρίνεται για μια έδρα έλαβε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν θα είναι υλοποιήσιμη αυτή η εντολή αφού ο κ. Τσίπρας απόψε έλαβε εκτός από το μήνυμα του ελληνικού λαού και το μήνυμα των δυο υποψήφιων κυβερνητικών εταίρων: Του Σταύρου Θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου.

Αμφότεροι, έθεσαν τον εξής όρο στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδας: ότι θα συνεργαστούν μαζί του αρκεί να μην είναι ο ένας από τους δυο στην συγκυβέρνηση!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι, οι κκ. Θεοδωράκης και Τσίπρας συμφώνησαν ότι θα έχουν συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η ημέρα της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ούτε έχει προσδιοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι αποκλείουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε μια κυβέρνηση όπως αυτή της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής.

Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε επίσης με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί και όπως είπε στους δημοσιογράφους θα επικοινωνήσει και αύριο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το εάν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μετείχε και το «Ποτάμι» ήταν κατηγορηματικός. «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το "Ποτάμι"» είπε.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση