Τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: Ναυάγιο με 16 νεκρούς πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 15:44 Τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: Ναυάγιο με 16 νεκρούς πρόσφυγες

Ζωντανή βρέθηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Νέα τραγωδία με τουλάχιστον 16 νεκρούς από ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου.

Στην ανάσυρση οκτώ σορών μεταναστών και μίας εγκύου, η οποία μεταφέρθηκε σώα στην Πέτρα Μυτιλήνης, από τη θαλάσσια περιοχή του Μόλυβου στη Λέσβο, προχώρησε τις πρωϊνές ώρες σήμερα σουηδικό σκάφος της Frontex. Άλλες επτά σορούς έχει βρει το τουρκικό Λιμενικό.

 

Όπως είπε η έγκυος στους Λιμενικούς, αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, στο πλοίο που είχε ξεκινήσει στις 11 το βράδυ από τα τουρκικά παράλια επέβαιναν συνολικά περίπου 25 πρόσφυγες.

Νωρίτερα είχε περιέλθει η πληροφορία στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για την ύπαρξη σκάφους με μετανάστες, που βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο Realfm 97,8 αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διπλή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μία από το ελληνικό Λιμενικό και μία από το τουρκικό. Μέχρι στιγμής, στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν εντοπιστεί 8 σοροί, ενώ στα τουρκικά ακόμα 7. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στις σορούς των άτυχων μεταναστών περιλαμβάνονται τρεις άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα αγόρι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Στο σκάφος επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση