Πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο θα δώσει ο Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 12:44 Πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο θα δώσει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να του εξηγήσει ότι η ορκωμοσία του, θα είναι πολιτική και όχι θρησκευτική.

Το δεύτερο, μετά τον Πάνο Καμμένο, ραντεβού του νέου πρωθυπουργού δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ανέμενε κανείς. Στις 2.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Όχι για να πάρει... ευχή, όπως θα λέγαμε σε άλλες εποχές και καταστάσεις, και με άλλες κυβερνήσεις, αλλά για να εξηγήσει (ο Αλ. Τσίπρας) ότι η δική του ορκωμοσία θα είναι πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο κ. Ιερώνυμος διατηρούν πολύ ζεστές, οικογενειακές, επαφές, ενώ όπως οι ίδιοι έχουν επισημάνει, τους διακρίνει μια συναντίληψη για τα κοινωνικά ζητήματα και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Εκκλησία. «Είναι τύχη που στο τιμόνι της Εκκλησίας είναι ένας Ιεράρχης, όπως ο κ. Ιερώνυμος», έχει ακουστεί να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει περάσει, τέλος, πολύς καιρός από την ημέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την ΜΚΟ της Εκκλησίας.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση