Συγκλονιστικό ατύχημα με ελληνικό F-16 σε πίστα αεροδρομίου στην Ισπανία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 18:05 Συγκλονιστικό ατύχημα με ελληνικό F-16 σε πίστα αεροδρομίου στην Ισπανία

Κατέπεσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης - Συμμετείχε, μαζί με άλλα τρία ελληνικά μαχητικά, σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση - Άγνωστη η τύχη των δύο πιλότων - Σύμφωνα με τον ιστότοπο της El Pais, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες

Κατέπεσε, πριν από λίγη ώρα, μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση επί ισπανικού εδάφους.

ο περιστατικό σημειώθηκε περί τις 16:15 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι τέσσερις. Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυες και το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διοδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.

Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται: «ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔAΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».



protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση