Προειδοποίηση ΝΔ για το κυοφορούμενο deal Μπόμπολα-Σαββίδη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 20:56 Προειδοποίηση ΝΔ για το κυοφορούμενο deal Μπόμπολα-Σαββίδη

Σήμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχθεί καμιά χαριστική εξαγορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έστειλε η ΝΔ μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση του ραντεβού που είχαν Φώτης Μπόμπολας Ιβάν Σαββίδης και τράπεζες για τον Πήγασο και το Mega. 

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι» τονίζει η ΝΔ. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ διαμηνύει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού. 

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου. Οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς. 

 

Στην επίμαχη συνέντευξή του στο protothema.gr ο Ιβάν Σαββίδης είχε αναφέρει «έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και το Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση