Στην Αθήνα για τον Αλέξη Τσίπρα, Σουλτς και Ντάισελμπλουμ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 22:46 Στην Αθήνα για τον Αλέξη Τσίπρα, Σουλτς και Ντάισελμπλουμ

Οι πρώτοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφθάνουν στην Αθήνα για τις πρώτες επαφές με τη νέα κυβέρνηση. Διαβάστε πότε έχουν καθοριστεί τα ραντεβού

Το καθαρό αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσε γρήγορα μια κυβέρνηση, επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είναι οι πρώτοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σπεύδουν να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνομιλήσουν με τη νέα κυβέρνηση.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και πρόεδρος του Eurogroup θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη, στις 15.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σε τηλεφωνική του συνομιλία, για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Όπως σημείωσε θέλει να έρθει πρώτος στην Αθήνα και στη συνέχεια να συναντήσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στην Ελλάδα όμως θα βρεθεί και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα την Πέμπτη επίσης, για να συναντηθεί με τη νέα κυβέρνηση. Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε στο Eurogroup της Δευτέρας πως ακόμη δεν γίνεται να υπάρξει καμιά συζήτηση για την Τρόικα ή το χρέος και πως το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση

Τηλεφωνική επικοινωνία με Γιάννη Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος μάλιστα του Eurogroup αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον βουλευτή και υποψήφιο για το υπουργείο οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Οι δύο άνδρες μίλησαν το μεσημέρι της Δευτέρας και συζήτησαν σε φιλικό κλίμα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως το τηλεφώνημα κράτησε 15' λεπτά, έγινε σε καλό κλίμα και σε αυτό εκδηλώθηκε η αμφίπλευρη επιθυμία να υπάρχει στενή συνεργασία. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν έγινε αναφορά σε ζητήματα όπως το χρέος και η δημοσιονομική πολιτική, καθώς ο Έλληνας αξιωματούχος δεν έχει καν τοποθετηθεί στη θέση του.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση