«Κλείδωσε» ο Αβραμόπουλος για Πρόεδρος - Μηλιός στην Κομισιόν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 09:08 «Κλείδωσε» ο Αβραμόπουλος για Πρόεδρος - Μηλιός στην Κομισιόν

Ο Δημ. Αβραμόπουλος θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιος όμως θα είναι ο αντικαταστάτης του στην Κομισιόν;

Βαλίτσες ...επιστροφής ετοιμάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά και την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκάλυψε χθες το theTOC.gr.

Ο νυν Επίτροπος αλλά και αντιπρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του Προέδρου Δημοκρατίας -για το θέμα είναι ήδη ενήμερος και σύμφωνος ο Π. Καμμένος - με προφανή στόχο εκ μέρους του Α. Τσίπρα να συρθεί ο πολιτικός αντίπαλος στην υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Που αποσκοπεί, έτσι, σε εκλογή με ευρεία πλειοψηφία και από την πρώτη ψηφοφορία.

Συν τοις άλλοις βέβαια, ο πρωθυπουργός και ο Δ. Αβραμόπουλος διατηρούν άριστες σχέσεις, αντάξιες του πολιτισμού που πρέπει να διέπει τα πολιτικά ήθη του τόπου, λένε στην Κουμουνδούρου.

Αν όμως φύγει τελικώς από την Επιτροπή ο Δ. Αβραμόπουλος, τότε δημιουργείται αυτομάτως ένα «κενό» στις Βρυξέλλες, το οποίο καλείται να καλύψει επίσης η νέα κυβέρνηση (που προτιμά φυσικά να έχει στέλεχος του δικού της κόμματος στην Κομισιόν).

Και στο βάθος... Μηλιός!

Τελευταία ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του οικονομολόγου Γιάννη Μηλιού: κοσμοπολίτης, με μεγάλη ευχέρεια στην επικοινωνία σε πολλές γλώσσες, άριστος θεωρητικός και πολύ καλός οικονομολόγος, ο Γ. Μηλιος είναι για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ ο ιδανικός αριστερός Επίτροπος!

Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί τόσο στις πρόσφατες ευρωεκλογές όσο και, προηγούμενα, στις εθνικές κάλπες του 2012 -τώρα δεν ήταν υποψήφιος καν - δεν έπαψε ωστόσο να εκπροσωπεί στο εξωτερικό τον ΣΥΡΙΖΑ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα, τα κλειστά τραπέζια στο Λονδίνο στα οποία αυτός και ο Γιώργος Σταθάκης συμμετείχαν έχοντας απέναντί τους εκπροσώπους των αγορών.

Οσονούπω θα ξέρουμε αν θα είναι αυτός ο νέος Επίτροπος...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση