Ο Νταβούτογλου κάλεσε τον Τσίπρα στην Άγκυρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 09:55 Ο Νταβούτογλου κάλεσε τον Τσίπρα στην Άγκυρα

Ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που τηλεφώνησαν τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, που τον κάλεσε να επισκεφτεί την Άγκυρα.

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφτεί την Τουρκία.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τον κάλεσε να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κι εκείνα από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.
 

Το μήνυμα του Ρέντσι

«Αγαπητέ Αλέξη, την ώρα που η κυβέρνησή σου ετοιμάζεται για την ορκωμοσία, θέλω να σου ευχηθώ ειλικρινώς καλή δουλειά», έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

«Η πρόκληση που σας περιμένει είναι σίγουρα πολυσύνθετη. Μια ολόκληρη ήπειρος παρακολουθεί τις ελληνικές εξελίξεις με μεγάλη συγκινησιακή συμμετοχή», προσθέτει ο Ματτέο Ρέντσι. «Θέλω να σου εκφράσω και πάλι τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου και να σου αποστείλω τους φιλικότερους χαιρετισμούς μου» καταλήγει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος. «Με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται ένα ρήγμα, μια δίοδος. Από την δίοδο αυτή πρέπει να καταφέρει να περάσει άμεσα κάτι το θετικό, μια ουσιαστική αλλαγή των πολιτικών λιτότητας. Αν αυτό δεν συμβεί, θα διακρίνουμε κάποια προβλήματα στον ορίζοντα». δήλωσε ο Μπερσάνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση