Συμφωνία Τσίπρα με Καμμένο και Θεοδωράκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 10:35 Συμφωνία Τσίπρα με Καμμένο και Θεοδωράκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά, όμως τις τελευταίες ώρες ο ... κύκλος έχει μικρύνει και φαίνεται ότι ο Α. Τσίπρας καταλήγει στο όνομα σε συμφωνία τόσο με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, όσο όμως και με τον Σ. Θεοδωράκη.

Κλειδί στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα παίξουν οι ψήφοι του Ποταμιού, εφόσον βέβαια επιλεγεί ένα πρόσωπο που θα εκφράζει ευρύτερες δυνάμεις μέσα στη νέα Βουλή και αυτό καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν οι ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αρκούν για την εκλογή Προέδρου με 151 ψήφους, όμως η Κουμουνδούρου επιθυμεί μια ευρύτερη συναίνεση και εκλογή με 180 ψήφους.

Κάπως έτσι οι 162 ψήφοι του κυβερνητικού σχηματισμού πρέπει να ενισχυθούν και εδώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης και το όνομα ή πιθανά ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως ήταν φυσικό ανάλογο περιεχόμενο υπήρχε, ίσως και συμφωνία, στη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο.

Ως τώρα ακούγονται ονόματα όπως του Δ. Αβραμόπουλου, του Κ. Γαβρά, αλλά και της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Ωστόσο έντονη είναι η φημολογία για πρόσωπο έκπληξη που μάλλον προέρχεται από την κεντροδεξιά παράταξη και που θα αποτελέσει δείγμα της προσπάθειας για σταθερότητα και ηρεμία ενόψει κρίσιμων εθνικών διαπραγματεύσεων σε πολλά επίπεδα, πέραν της οικονομίας.

Κάπου εδώ ακούστηκαν ξανά ονόματα όπως του Π. Παυλόπουλου, αλλά και του Π. Μολυβιάτη.

Όπως και να 'χει πάντως ο χρόνος τρέχει, ως τις 5 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει σχηματιστεί σε σώμα η νέα Βουλή και αμέσως μετά να τρέξουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση