Στρατούλης: 13η σύνταξη για χαμηλοσυνταξιούχους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 12:00 Στρατούλης: 13η σύνταξη για χαμηλοσυνταξιούχους

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι να σταματήσει η μείωση των συντάξεων και η επαναφορά της 13ης σύνταξης, δήλωσε ο Δ. Στρατούλης.

Την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, προανήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση από τα πρώτα ν/σ που θα φέρει στη Βουλή είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν μέχρι 700 ευρώ το μήνα, δηλαδή το δώρο των Χριστουγέννων. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα συμβεί για το Πάσχα.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα επιστραφούν τα 360 ευρώ στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ. Για μας, είπε ο υπουργός, «mail Χαρδούβελη» δεν υπάρχει, ούτε για τα όρια ηλικίας, ούτε για τη μείωση συντάξεων.

Επίσης, ο υπουργός είπε ότι εκτός από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές θα καταργηθεί και η «ρήτρα θανάτου». «Έχουμε πει ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι να σταματήσει η μείωση των συντάξεων, και δεύτερο η επαναφορά της 13ης σύνταξης».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση