Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανόν πρώτα οι προγραμματικές δηλώσεις και μετά η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 19:48 Πιθανόν πρώτα οι προγραμματικές δηλώσεις και μετά η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση ενδέχεται να αναγνώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις πριν την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Δεν αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να αναγνώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις στο τριήμερο 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, λόγω των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν για τη διευθέτηση οικονομικών ζητημάτων, αλλά και για να μπορέσει να τρέξει το κυβερνητικό της έργο.

Τα κυβερνητικά στελεχη, όμως κοιτούν και τον Κανονισμό της Βουλής. Το άρθρο 141 του Κανονισμού  ορίζει: "Η κυβέρνηση οφείλει μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού να εμφανιστεί στη Βουλή και να  εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων".

Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού έγινε στις 26 Ιανουαρίου και το καταληκτικό δεκαπενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής λήγει στις 9 Φεβρουαρίου. Έτσι, το πιθανότερο "σενάριο" είναι να προηγηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά από τριήμερη συζήτηση και στη συνέχεια, πιθανότατα στις 13 Φεβρουαρίου,  να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

news247.gr