Η Κίνα «ανησυχεί» για το τέλος ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 11:19 Η Κίνα «ανησυχεί» για το τέλος ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία του» για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία του» για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που ανακοινώθηκε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

«Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco», δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. «Το 2008, ο όμιλος Cosco εξασφάλισε μία σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς. Αυτό το πρόγραμμα είναι υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και θεωρούμε, ότι οι δύο κυβερνήσεις θα παραμείνουν προσηλωμένες στη συνέχιση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αφού προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση