Ερωτήσεις στη Βουλή από ΝΔ & ΠΑΣΟΚ για τη συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 16:28 Ερωτήσεις στη Βουλή από ΝΔ & ΠΑΣΟΚ για τη συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη

Νέα πολιτική θύελλα με απρόβλεπτες εξελίξεις ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών επαφών του υπουργού Αμυνας με ισοβίτη.

Στη Βουλή φέρνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το θέμα που ανέκυψε μετά από δημοσιεύματα τα οποία αποκάλυψαν τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη. Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή με αφορμή δημοσίευμα για παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ποινική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος. 

Επισημαίνει ότι ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Υπογραμμίζει, ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Αφού επισημαίνει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση», ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες περεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών». 

Υπενθυμίζεται πως σχετική αντίδραση υπήρξε χθες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω του υπεύθυνου  του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά πως προτίθετο να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Συγκεκριμένα όπως είπε:

«Η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της Κυβέρνησης αλλά και τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της Κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του Υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου.

Αύριο (σσ σήμερα) θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου στο χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να καταδικάσει.
Πρόκειται για Κυβέρνηση που καταχράται την εξουσία, λεηλατεί τους θεσμούς και καταρρακώνει το κύρος τους».

Κοντονής: Εάν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία θα ελεγχθεί

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση προσπάθειας να διαχυθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωίνης δεν θα σταματήσει από οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν κλίμα αποπροσανατολισμού, και αν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία με επίσκεψη εκτός ωραρίου στη φυλακή, και αυτή θα ελεγχθεί. Είπε ωστόσο ότι θα περίμενε άλλου είδους αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα για μια υπόθεση για την οποία οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίστηκαν ένας-ένας από προσώπου γης.

 Σχολιάζοντας αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου περί «βορβορώδους κατάστασης», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε: «σχετικά με ορισμένα χθεσινά δημοσιεύματα για τα οποία δυστυχώς υπήρχαν και ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων, δεν θα έκανα καμία αναφορά, αλλά επειδή μεταχειριστήκατε τη φράση βορβορώδης (σ.σ. προς κ. Παπαθεοδώρου), εγώ θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, δια των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση