Τσίπρας στο υπουργικό: Δεν είμαστε στο τέλος της κρίσης - Λύση στο θέμα των συμβασιούχων!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 14:31 Τσίπρας στο υπουργικό: Δεν είμαστε στο τέλος της κρίσης - Λύση στο θέμα των συμβασιούχων!

Υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τα μέλη της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος εξόδου της χώρας από την κρίση, με την απόφαση του Eurogroup, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης. Γι' αυτό δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ένταση των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου που είναι η οριστική έξοδος από την κρίση και την επιτροπεία.
«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η χώρα βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον, γιατί η συμφωνία δίνει, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Δίνει ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Και θέλω να επιστήσω την προσοχή σας», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης, αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβούμε τους επόμενους μήνες. Αρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να εκπληρώσουμε αυτό τον στόχο».

Η συμφωνία της προηγουμενης Πέμπτης αντιστοιχεί σε αυτούς του στόχους για 4 λόγους:

- Προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος
- Εγινε αποδεκτή η λεγόμενη γαλλική πρόταση για την ρήτρα ανάπτυξης
- Η απόφαση του eurogroup περιλαμβάνει δέσμευση γαι συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη και κανει δεκτό το αίτημα για ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας
- Συγκεκριμένη δέσμευση γαι την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα: «Εκτιμώ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη επιτυχή έξοδο στις αγορές με όρους βιώσιμους και διατηρήσιμους». Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αλλαγή κλίματος τονίζοντας: «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η άρση αβεβαιότητας ήδη μεταφράζεται σε αλλαγή κλίματος, που σημαίνει ρευστότητα».

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε το «μομέντουμ» της οικονομίας, έτσι ώστε να εγγυηθούμε ότι η ανάπτυξη δεν θα αφορά τους λίγους αλλά τους πολλούς», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της γραφειοκρατίας και την ευθύνη των υπουργών να προχωρούν υποθέσεις που χρονίζουν στα συρτάρια τους. Πολλές φορές πρέπει να συγκρουστούμε όχι μονο με μικροσυμφέροντα αλλά και με τον φόβο απέναντι στην ευθύνη που κυριαρχεί στο δημόσιο.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε επενδυτικά σχέδια που αυξάνουν την απασχόληση όπως πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στην διαφθορά ο πρωθυπουργός είπε: «Υπενθυμίζω ότι δέσμευσή μας δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Εξεταστική για την Υγεία αλλά και σε εγκληματικές ενέργειες που όπως είπε: «Ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και μας αφήνουν εμβρόντητους. Όπως η αθλια υπόθεση του Noor1 με τους δυο τόνους ηρωίνης και τους μυστηριώδεις  ταυτόχρονους θανάτους πολλών εκ των κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης. Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων και της δικαιοκρατίας, θα κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι της ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις για να μάθει ο ελληνικός λαός και οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

Παρέμβαση και για το θέμα των συμβασιούχων

Άμεσα πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου, ώστε να μπει τέλος στην απαράδεκτη ομηρία τους, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν και όχι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.  «Άμεσα, με τη συνεργασία και των αρμόδιων υπουργείων, πρέπει να βρεθεί και η βέλτιστη λύση στο μεγάλο θέμα των συμβασιούχων του ελληνικού Δημοσίου. Ένα θέμα, που, όπως γνωρίζετε, δεν δημιουργήθηκε επί των ημερών μας, πολλά χρόνια πριν, και πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συνθήκη ομηρίας για χιλιάδες εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η ανάκτηση της εργασίας, η δημιουργία σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας αποτελεί την κύρια και απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση