Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία, για αποστολή μεγάλου αριθμού spam!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 19:21 Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία, για αποστολή μεγάλου αριθμού spam!

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ που έστελνε παράνομα, μέσω email, μεγάλο αριθμό μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) σε παραλήπτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η αποστολή των spam γινόταν για την εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Για την αποστολή των spam δεν υπήρχε η προηγούμενη συγκατάθεση των παραληπτών, ούτε αυτοί είχαν προηγούμενη συναλλακτική επαφή ή άλλη επαφή επαγγελµατικού χαρακτήρα, µε την εν λόγω εταιρεία.
Κατά την υπ΄ αριθμ. 50/2017 απόφαση της Αρχής, το πρόστιμο επιβλήθηκε για «παράνομη αποστολή εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας για το σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006) καθώς και για παράβαση της διάταξης του άρθρο 4 παράγραφος 5 του ν. 3471/2006, η οποία αφορά στην παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό των χρηστών».
Τέλος, στην εταιρεία επιβλήθηκε από την Αρχή η καταστροφή του επίμαχου αρχείου των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τηρούνται χωρίς την ύπαρξη συγκατάθεσης των παραληπτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση